donderdag 13 juni 2024
@Foto bsfotografie

Vrijwilligers Wereldwinkel ontvangen Erespeld

Veldhoven – Carina van Uden (63) en Bernadette van der Kraan (64) hebben woensdagavond een erespeld ontvangen uit handen van burgemeester Marcel Delhez. Zij zetten zich al meer dan 16 jaar in als vrijwilliger in Veldhoven en werkten lange tijd samen bij de Wereldwinkel. Tot de sluiting van de Wereldwinkel dit jaar waren Carina en Bernadette daar vrijwilliger. De een begon daar ruim 17 jaar geleden in 2005, de ander in 2006. Daarnaast blijven de twee Veldhovenaren zich inzetten voor de gemeenschap.

Positieve bijdrage

Carina werkt sinds vorig jaar als vrijwilliger bij Severinus ten gunste van Pronk, in de City Passage. Ze verkoopt daar producten die zijn vervaardigd door mensen met een verstandelijke beperking, autisme of dementie. Door als vrijwilliger bij de stichting betrokken te zijn, heeft zij een positieve bijdrage geleverd aan het geluk van de cliënten, die diverse activiteiten ondernemen dankzij de stichting. Carina was ook vele jaren vrijwilliger bij Stichting Jeugdbelangen Zonderwijk.

Bernadette is sinds mei 2006 actief bij het Kempenkoor Veldhoven, dat naast muzikale optredens sociale activiteiten organiseert, zoals een feest en een jaarlijkse snuffelmarkt. Zij is er lid van het bestuur en verzorgt de interne communicatie. Dit jaar heeft ze daarnaast als secretaresse bijgedragen aan de organisatie van de Matthäus-Passion. Ze is ook gastvrouw bij Apotheek de Bolzen in Zeelst, sinds 2009. Daar verzorgt ze bestellingen en maakt de op maat verpakte medicijnen klaar.

Over de Erespeld

De Erespeld is er voor personen die vrijwilligerswerk hebben verricht of op organisatorisch of bestuurlijke wijze hun bijdrage hebben geleverd aan de gemeenschap. De Erespeld is een van de vier gemeentelijke onderscheidingen die de gemeente Veldhoven uitreikt. Die onderscheidingen zijn in het leven geroepen als blijk van waardering voor een persoon of organisatie die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor de gemeenschap. Zo’n persoon kan een actieve vrijwilliger zijn of iemand die een bijzondere prestatie heeft geleverd op het gebied van sport en cultuur. Een persoon die een gemeentelijke onderscheiding ontvangt, wordt meestal voorgedragen door iemand uit diens omgeving.