donderdag 18 april 2024

Wandeldriedaagse woensdag, donderdag en vrijdag

Veldhoven – ‘Dwars door Veldhoven’ is de nieuwe naam voor de Jeugd Wandel Driedaagse. Het wandelevenement bestaat al meer dan 50 jaar. Voor iedereen, maar speciaal voor kinderen. De wandeldriedaagse vindt voortaan plaats in de week na Pinksteren: op woensdag, donderdag en vrijdag. Er kan worden gekozen uit 2,5, vijf of 7,5 kilometer. Met deze afstanden kan iedereen meedoen. De routes voeren door heel de gemeente.

Jeugd Wandel 3 Daagse zorgt al 55 jaar voor een mooi wandelevenement in Veldhoven. De laatste jaren zag de organisatie de aanmeldingen fors teruglopen. Twee jaar geleden werd het dieptepunt bereikt met nog geen 50 deelnemers. Voor iedereen was het duidelijk dat de vorm niet meer werkte. Daarom is er gesleuteld aan het wandelevenement.

Zo kwam er een nieuwe pakkende naam. Ook de keuze van de dagen werd heroverwogen. Wat blijkt, is dat de vakantie periode niet logisch is. Aan het einde van de vakantie beginnen de verenigingen op te starten. De sportclubs beginnen met de trainingen. Vervolgens is er nagedacht over de wandelroutes. Zo komen er geen routes meer buiten de bebouwde kom.

De organisatie concentreert zich op de doelgroep kinderen op de basisschool en in het vervolgonderwijs.

Meer informatie en inschrijvingen zijn te lezen op de website.