dinsdag 16 juli 2024
Dahir vertoont zijn kunsten in de stromende regen - Foto: Thieu Vlemmix

Aanvallende onmacht

Beverwijk – Terwijl DEM-UNA, zoals Huub de Ruyter het formuleerde ‘om de kat zijn muziekinstrument’ gaat, is in deze laatste competitieronde de spanning bovenin ongelofelijk hoog. Zelden vertoond, bij aanvang van de allerlaatste competitiewedstrijd: het verschil tussen de nummer 1 (Hercules) en 4 (ADO ’20) is precies één punt! Als je dan nog bedenkt dat die nummer 1 uitgerekend nu tegen die nummer 4 speelt. De nummer 3 Gemert zal het uit moeten doen tegen Hollandia, de ploeg met het rooie lichtje die zich nog altijd kan handhaven. Nadat de stofwolken zijn opgetrokken, blijkt dat de titel naar OFC gaat.

Droevig

UNA vertoefde buiten dat strijdgewoel en speelde in Noord Holland dus om de kat z’n viool. Wat de basisopstelling betreft, had Harrie Gommans vandaag niet de beschikking over Thomas Horsten, Brian Boogers, Bassou Boulghalgh en Nick Tielemans. En dan bereikte de selectie vlak voor de aanvang de droevige boodschap van een overlijdensgeval bij de familie van Boekel. In verband daarmee speelden zowel Rob als Niek van Boekel – die allebei in de basis stonden – vandaag niet. In de startopstelling stonden dan ook ondermeer Rhoan Boudewijns, Raoul Bergraaf en Abdiasis Dahir.

UNA kwam stroef uit de startblokken vandaan. Opschudding ontstond in de 18e minuut toen Louisben Jagt grof onderuit werd geschoffeld en Builal Zejli er terecht met rood vanaf moest. ‘Erop en erover’ nu voor UNA? Zou je denken. Nee dat gebeurde niet. Erger nog, de 1-0 kwam eraan en dat geschiedde – niet zo heel verwonderlijk met zo weinig koppers in onze gelederen – na een corner vlak voor rust. Timo Wolters kopte daaruit namens de blauwwitten raak.

UNA moest in de tweede helft dus flink aan de bak. Maar helaas slaagden onze mannen er nauwelijks in om de achterhoede van de tegenstander uiteen te spelen. Een enkele keer lukte dat wel. Zoals die ene prachtige aanval waarin Sten Senders de ingevallen Klaas Wijnsma perfect betrok; deze schoof de bal in de voeten van Serhat Koç. Maar deze keer kon de schietgrage spits zijn specialiteit van ‘kansen benutten’ niet waar maken.

Dat deed hij wel zo’n 10 seconden voor het laatste fluitsignaal. Maar toen was het kalf met de naam UNA al verdronken, omdat Erkan Altun de thuisploeg twee minuten eerder al in veilige haven had geschoten (2-0). UNA bood vandaag te weinig aanvallende kwaliteit om in Beverwijk meer af te dwingen.   (verslag Thieu Vlemmix)

Doelpunten:
45. Wolters 1-0; 90+2. Altun 2-0, 90+3. Koç 2-1

Opstellingen:
UNA: Flokstra; Boudewijns, Scheepers, Sijbers (46. Wijnsma), van Gerven, Jagt, Bergraaf, Dahir, Senders, van den Akker, Koç
DEM: S. Verswijveren; Frimpong, Obioha, T. Verswijveren (76. Altun), van Gelderen, Herraez Gallego, J, Verswijveren, Klaver (86. Owusu), Wolters (76. Kok), Kaya (76. Trieling), Zejli