donderdag 25 juli 2024
Carnavalsoptocht Rommelgat 2017
De grote optocht is live te zien op deze website Foto @Jerry Immers

Wie wil meebouwen aan carnavalswagens?

Heers – Zaterdag 17 december gaan de bouwloodsen weer open, bedoeld voor het bouwen van carnavalswagens. De officiële opening gebeurt aan de Heerseweg 102 in Rommelgat. Dat doen niemand minder dan Zijne Dorstlustige Hoogheid van Rommelgat Prins Joris d’n Opschepper en Wethouder van Plezierige Zaken de heer Thomas van Broekhoven. Iedereen is welkom vanaf 14.00 uur. Wie wil meebouwen, de carnavalsverenigingen staan klaar om nieuwe vrijwilligers uitleg te geven.

Klokslag 14.11 uur zullen ze gezamenlijk, onder toeziend oog van alle carnavalsliefhebbers van Rommelgat, de loodsen officieel en ludiek openen. De voorzitter van de SOK en de voorzitters van enkele carnavalsverenigingen zullen even stil staan bij dit gedenkwaardig moment.

De loodsen zijn gereed gemaakt met behulp van vrijwilligers, sponsoren, gemeente Veldhoven en vele begunstigers. Destijds zijn er nogal wat acties in het leven geroepen voor de bekostiging van de loodsen. Het resultaat mag er zijn. De loodsen zijn voorzien van betonvloeren, elektriciteit en water. Ze zijn inmiddels ingericht en in gebruik genomen.

In het voorjaar zullen de vrijwilligers de buitenzijde opleuken. De grote deuren moeten behandeld worden en het terrein erom heen zal ingericht worden. Uiteraard zijn ideeën en hulp meer dan welkom.

Tijdens carnaval in 2020 werden op ludieke wijze piketpalen geslagen, in een drassig perceel, door prominenten van Rommelgat. Sindsdien is er met man en macht gebouwd aan de Heerseweg. Door corona heeft de officiële opening op zich moeten laten wachten. Nu is het dan zover en onder een genot van een drankje kan iedereen de opening bijwonen.

Na de opening kan men de loodsen bezichtigen. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij een van de verenigingen. Meebouwen aan een carnavalswagen schept een band. Je kan je creativiteit op alle fronten kwijt. Lassen, timmeren, schilderen, maken van kleding, het in elkaar zetten van een act enzovoort.

De verenigingen hopen op deze wijze, mensen te motiveren voor het meedoen van leuke optochten in Rommelgat en daarbuiten.