woensdag 24 april 2024
Opnieuw winst voor Basko H1 in 2e promotiewedstrijd - Foto: VMHC Basko

Basko Heren 1 promoveert naar 1e klasse!

Vleuten-De Meern – Zaterdag is het eerste herenteam van de Veldhovense hockeyclub Basko gepromoveerd naar de 1e klasse. Dit werd bereikt na een bloedstollende wedstrijd in Vleuten-De Meern tegen Fletiomare, die Basko Heren 1 uiteindelijk met 3-2 won. De promotie naar de 1e klasse is voor VMHC Basko een historische mijlpaal, want nog nooit eerder in de clubhistorie speelden de heren op dit niveau!

De promotie naar de 1e klasse is een uitstekende prestatie voor de Veldhovense hockeyheren, aangezien ze in de competitie van de 2e klasse op een 4e plaats eindigden. Toch gaf dit recht op het spelen van de play offs met als inzet een plek in de 1e klasse. De tegenstander uit Utrecht eindigde op de laatste plaats in de 1e klasse en speelde dan ook tegen Basko voor lijfsbehoud in die 1e klasse.

De eerste promotiewedstrijd tegen Fletiomare werd zaterdag 23 juni op Sportpark De Korze gespeeld. Basko Heren 1 won die wedstrijd met hard werken met 2-1. Ondanks een zeer vroege achterstand (na een scoop werd de bal al na 3 seconden achter de keeper gewerkt) en nog een afgekeurd doelpunt kon Basko uiteindelijk de wedstrijd toch in eigen voordeel beslissen. Vinnie V scoorde de bal uit de lucht op onmogelijke wijze en Zikkert schoot uit een rebound na een corner de bal hard binnen.

De winst in de thuiswedstrijd gaf Basko Heren 1 een goede uitgangspositie voor de return op 30 juni in Utrecht. Bij opnieuw winst zouden de Veldhovense hockeyheren promoveren, bij verlies zou er nog een derde promotiewedstrijd gespeeld moeten worden tegen de Utrechtenaren. Maar zover zou het niet komen! In een bloedstollende wedstrijd versloegen de Veldhovenaren het Fletiomare met 3-2 en was Basko ook in deze wedstrijd de tegenstander de baas.

Bij terugkomst in Veldhoven werd op het zonovergoten Sportpark De Korze het kampioenfeestje dan ook met de nodige schuimende drankjes luister bijgezet!