zondag 25 februari 2024

Kampioen VIDO Heren-1 blijft winnen

Den Bosch – Zaterdag 6 april speelde het Herenteam van Basketbalclub VIDO uit Veldhoven een uitwedstrijd tegen EBBC uit Den Bosch. De Veldhovense mannen werden 2 weken geleden al kampioen en staan ongeslagen bovenaan in de 2e klasse. De Bosschenaren staan bekend om hun fysieke spel en verloren dit seizoen veel wedstrijden met erg weinig verschil. De mannen uit Veldhoven wisten dus dat het geen makkelijke pot ging worden.

VIDO schoot uit de startblokken met onder andere een alley-oop dunk van de 2-meter-8 lange center Sem Kroon. De Bosschenaren speelden een zogeheten ’triple team’ op Sem. Dit is in principe een 3-mans verdediging op Sem zodra hij de bal kreeg. Hierdoor ontstond wel veel open ruimte voor onder andere driver Thomas en schutter Sam. VIDO sloot het eerste kwart af met een voorsprong van 8 punten: 16 – 24. In het tweede kwart had VIDO moeite met het raken van schoten waardoor EBBC op dezelfde achterstand kon blijven met een ruststand van 29 -37.

Het derde kwart stond in het teken van spelverdeler Jord Malcorps: hij scoorde 9 punten en gaf een aantal mooie assists. Mede door zijn aanvallende dreiging kon VIDO uitlopen naar een voorsprong van 15 punten. In het laatste kwart besloot coach Milan een ‘press’neer te zetten. Dit is een verdedigende opstelling om extra druk uit te voeren op de aanvallende partij. Dit resulteerde in een aantal mooie snelle scores. Met de eindstand van 64 – 77 wist VIDO uiteindelijk de ongeslagen status te behouden en staat nu met 17 uit 17 gewonnen wedstrijden, met een doelsaldo van +536 bovenaan.

Volgende week speelt Heren 1 de laatste competitiewedstrijd in dit seizoen. In Sporthal Den Ekkerman in Veldhoven is Weert om 13:45 uur de tegenstander en het belooft een drukbezochte wedstrijd te worden. Entree is gratis dus voel je vrij om te komen kijken!

Zondag 14 april: competitieafsluiting VIDO

VIDO overigens doet het enorm goed dit seizoen: naast het kampioenschap van Heren 1 heeft ook Dames 1 nog kans op het kampioenschap. Bij Dames 1 hangt het af van de huidige nummer 1, Pendragon uit Tilburg: mochten zij 13 april verliezen van de nummer 3, dan heeft ook Dames 1 zondag 14 april kans op het kampioenschap tegen Veghel in eigen huis. Daarnaast speelde Dames 2 zondagavond tegen Den Dungk, de nummer 2 in de competitie. Bij winst zou het 2e team van VIDO Dames kampioen zijn in de 2e klasse B. VIDO slaagde met vlag en wimpel door met 40-75 in Den Dungen te winnen. Dat was dus de 2e kampioen dit seizoen bij de Veldhovense basketbalvereniging VIDO !

Zondag 14 april aanstaande wordt dus een enorm spannende basketbal-zondag voor VIDO met kans op een 3e kampioenschap! Alle wedstrijden worden gespeeld in Sporthal Den Ekkerman in Veldhoven. Dames 1 speelt om 10:15 uur tegen Attacus, Dames 2 om 12:00 uur tegen Oktopus en Heren 1 om 13:45 tegen Heeze.