donderdag 25 april 2024
Marvilde's Wouter van Vark in duel met Rood Witter Mike Meulenbroek - Foto: Chantal Straatman

Rood Wit bezorgt kampioen de eerste nederlaag

Veldhoven-Dorp – De laatste Veldhovense derby dit seizoen werd gespeeld op een zonovergoten sportpark De Korze. Marvilde, dat vorige week (onverwacht vroeg) het kampioenschap kon vieren was de gast van middenmoter Rood Wit. De thuisploeg was er sterk op gebrand om de ongeslagen kampioen op de eerste nederlaag van het seizoen te trakteren. De dynamische wedstrijd met veel doelpunten leek op een gelijkspel af te stevenen, maar in blessuretijd ging Rood Wit toch nog met de overwinning aan de haal.

Voor de wedstrijd begon vormde alle Rood Wit spelers een erehaag voor de kampioen van de 2e klasse Marvilde. Vanaf de kant van het veld knalden supporters met vuurwerk er lustig op los en de plaatselijke mistvorming werd veroorzaakt door veel blauwe en witte rookpotten.

Marvilde begon sterk aan de derby, met in de 2e minuut al een bal op het houtwerk van Sil van Herwijnen. Vijf minuten later scoorde de thuisploeg echter de 1-0. Een corner werd van dichtbij ingekopt door Giovanni van Bladel. Na 19 minuten was er een slechte breedtebal in de verdediging van Marvilde die opgepikt werd door Jan van Hout. Van Hout schoot vanaf 20 meter op de lat.

Hierna werd Marvilde wat sterker en voetbalde gemakkelijker dan Rood Wit. Op het half uur ontfutselde Mark van Doorn op de middenlijn de bal van Sami Hawedi. Van Doorn gaf de bal diep op Ferry Aerts, die vanaf de zijkant het strafschopgebied binnendrong en de bal diagonaal in het doel schoot, 1-1. Eén minuut later schoot  Clint van Doorn vanuit een moeilijke hoek op doel. Rood Wit keeper Jesse Bertrams bracht redding, maar de rebound was voor Sil van Herwijnen. Met behulp van een verdediger kon Bertrams de bal uiteindelijk oprapen.

In de 36e minuut kwam Marvilde zelfs op 1-2. Twan Demin speelde de bal op Sil van Herwijnen, die op op doelman Bertrams stuitte, maar de rebound werd vanaf de rand van het strafschopgebied in de uiterste hoek geschoten door Anwar Janssen, 1-2.

Rood Wit begon de tweede helft een stuk feller en Marvilde liet zich – zeker de eerste 10 minuten – regelmatig aftroeven. In de 51e minuut mocht Giovanni van Bladel geheel vrijstaand bij de 2e paal een voorzet vanaf rechts van Stef Fasen intikken, 2-2. Eén minuut later schoot Jan van Hout vanaf links in het zijnet en weer één minuut later tikte Giovanni van Bladel de bal over Sam van Rooij en kon Nick van den Boomen de bal nog net voor de doellijn wegwerken.  Een doelpunt kon in deze minuten eigenlijk niet uitblijven en dat viel dan ook twee minuten later al. Jordan Evers had een prima actie op links en gaf in het strafschopgebied op Jan van Hout. Al vallend schoot Van Hout de bal in de verre kruising, 3-2.

Op het uur kwam Marvilde voor het eerst weer gevaarlijk voor het doel. Twan Demin gaf op de as op Anwar Janssen, maar vrij op Jesse Bertrams afgaand kon de Rood Wit doelman zijn inzet weer stoppen. In de 66e minuut nam Yurjen de Jongh een corner vanaf rechts. Deze werd bij de eerste paal weggekopt, maar kwam bij Ferry Aerts op 14 meter midden voor het doel. Met een volley schoot hij de 3-3 in de kruising.

Tien minuten voor het einde moest Marvilde doelman Sam van Rooij nog een keer redden op een inzet vanaf rechts van Stef Fasen die in de korte hoek schoot. Hiermee leek de wedstrijd op 3-3 te gaan eindigen. Maar het venijn zat in de staart. In de 93e minuut mocht Michael Dammen voor de derde keer in korte tijd geheel vrij opkomen op rechts. In het strafschopgebied aangekomen schoot hij de 4-3 onder Sam van Rooij door in het doel. Marvilde pakte in de afgelopen wedstrijden geregeld de overwinning in de laatste minuten. Maar dat trucje was nu voor Rood Wit bestemd (dat vorige week ook al in blessuretijd toesloeg tegen plaatsgenoot RKVVO).

Na afloop was het feest op sportpark De Korze waar de spelers en de vele toeschouwers zich het gerstenat in het zonnige weer goed lieten smaken. Ondanks de nederlaag ging Marvilde uiteindelijk de platte kar op voor een tocht door Veldhoven.

7. van Bladel 1-0, 30. Aerts 1-1, 36. Janssen 1-2; 50. van Bladel 2-2, 55. van Hout 3-2, 66. Aerts 3-3, 90+3. Damman 4-3

Rood Wit: Bertrams; Damman, van de Looij, Breton, Slegers (van den Oever); Evers. Samedi (46. Kouwenberg), Verbeek (75. Brugman); Meulenbroek (46. Fasen), van Bladel, van Hout (83. Pardoel)
Marvilde: van Rooij; C. van Doorn, van den Boomen, R. Born (66. Vroomen), van Vark; M. van Doorn, Demin, de Jongh (66. de Bie); Janssen (82. Kantelberg), van Herwijnen (66. Yilmaz), Aerts (82. Megens)