dinsdag 18 juni 2024
VIDO Dames 1, dat zondag onverwacht toch kampioen werd

Veldhovense Basketbalclub VIDO viert 3 kampioenschappen

VELDHOVEN – Zondag 14 april vierden 3 seniorenteams van Basketbalclub VIDO uit Veldhoven op hun laatste competitiedag het kampioenschap.  Heren 1 werd 3 weken eerder al kampioen en wist met ruim verschil van Heeze te winnen en behield daarmee de ongeslagen status (18 uit 18). Ook Dames 2 wist al dat het de beker omhoog mocht houden nadat het vorige week kampioen werd. Dat Dames 1 kampioen werd stond echter niet op de planning: een dag eerder verloor koploper Pendragon uit Tilburg een belangrijke wedstrijd tegen WBB Giants waardoor de VIDO Dames het in eigen handen kregen. In eigen huis wisten zij gemakkelijk te winnen van Veghel en dit betekende het 3e kampioenschap voor BC VIDO!

HEREN 1
Het eerste herenteam trad zondag aan tegen een fysiek spelende ploeg uit de middenmoot, Heeze. Met een goed gevulde tribune namen de Veldhovense mannen vanaf het begin een voorsprong en zorgde de 2 meter 8 lange center Sem voor veel gejuich: op aangeven van guard Jord Malcorps werd er in het eerste kwart maar liefst 4 keer gedunkt, waarvan 3 alley-oops. De voorsprong gaf Coach Milan ruimte om lekker door te kunnen wisselen, waardoor iedereen op het scorebord kon komen. Kwart standen: Q1 36 – 20, Q2 57-31, Q3 84-46 en eindstand 108 – 55. Topscorers: Sem Kroon (38), Thomas van den Dongen (17), Sam van de Wiel (14) en Jord Malcorps (11).

DAMES 1
Het moment brak aan: een mogelijk kampioenschap in de 1e klasse. Iets wat al jarenlang als doel werd gesteld bij de dames van VIDO. Waar concurrent en nummer 1 Pendragon uit Tilburg de dag ervoor verloor van Giants uit Bergen op Zoom (onder luide aanmoediging van alle VIDO dames) kon dit doel in eigen huis worden behaald tegen Attacus uit Veghel. Vanaf minuut één wisten de Veldhovense dames de focus te pakken: met een stevige press en weinig ruimte voor Attacus werden veel passes onderschept en met scherpschutter Hanneke van Wierst (15 punten in het eerste kwart, 35 totaal) werd het ene na het andere schot raak geschoten. Het ontspannen spel van VIDO van de afgelopen weken werd voortgezet en betaalde zich uit in een vroege voorsprong en een ruime einduitslag om het kampioenschap officieel te maken: 91-41! De Veldhovense dames promoveren hiermee naar de 2e divisie. Topscorers: Hanneke van Wierst (35) en Lore Noben (13).

DAMES 2
Vorige week in Den Dungen werden de Veldhovense dames al kampioen in de 2e klasse met overtuigende cijfers. Met gezonde spanning en wederom een volle tribune startte VIDO aan de wedstrijd. Na een stroef 1e kwart tegen Octopus uit Vught, die met een aantal lange dames aantrad, pakte Dames 2 in het tweede kwart de draad weer op en werd zowel de verdediging als de aanval beter en beter. Met de door tegenstanders veel gevreesde press wist VIDO een eindstand te noteren van 78-32 – een mooie seizoensafsluiter die tekende voor een positief doelsaldo van +771 punten! Topscorers: Judith Hoeben (33), Hanneke van Wierst (16) en Tharwa Albezreh (12).