dinsdag 16 juli 2024

Jeugdslagwerkgroep VMK wint Kempisch Slagwerkfestival

Riethoven – Zaterdag 13 april organiseerde het Riethovens Harmonie Corps voor het eerst een muziekwedstrijd voor slagwerkgroepen. Onder de naam ‘Kempisch slagwerkfestival’ betraden vijf slagwerkgroepen het podium, waaronder de jeugdslagwerkgroep van het Veldhovens Muziekkorps.

De jeugdige muzikanten werden bijgestaan door basgitarist Bas Kok en zangers Annemiek Vendelmans. De slagwerkgroepen werden beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit Chris Leenders en André Willems. De jeugdslagwerkers van het Veldhovens Muziekkorps (VMK) hadden de eer om de middag te openen, waarna de slagwerkgroepen uit Bergeijk, Zeelst, Riethoven en Drunen volgden. Na een geslaagde muzikale middag volgde de prachtige uitslag voor de het VMK: met een score van ruim een 8.6 gemiddeld behaalde de jeugdslagwerkgroep o.l.v. Paul van Lokven de 1e plaats. Enkel quotes uit de juryverslagen waren ‘ Sfeervol programma’, ‘veel gevoel voor klank en frasering’ en ‘goede totaal sound’. Dit was een beoordeling waar zowel de dirigent en de muzikanten trots op kunnen zijn.

Er is echter weinig tijd om na te genieten, want direct na de Meivakantie al start deze ambitieuze groep met het concours programma voor het najaar.