zondag 23 juni 2024
De 1e prijs op het NK in Druten voor Veldhovense hip hoppers CDKidz - Foto: Paula Duim

CDKidz uit Veldhoven Nederlands Kampioen

Druten – Het jongste demoteam van Cardo Dance Department, de CDKidz, is zondag 14 april Nederlands Kampioen Hip Hop geworden bij de UDO Dutch Championships in Druten. Hiermee kwalificeert het team zich voor de Europese Kampioenschappen die van 10 t/m 12 mei gehouden worden in Koningshof in Veldhoven en het Wereldkampioenschap, dat in augustus plaatsvindt in het Engelse Blackpool.

De Veldhovense hip hoppers lieten op het NK een overtuigende show zien, waarbij ze de de Foxadelics uit Haarlem en Serenity uit Hoogeveen achter zich lieten. De grote beker en de medailles waren dan ook een prachtige bekroning voor de jonge Veldhovense hip hoppers. De performance van CDKidz kan HIER bekeken worden.

CDKidz, dat uitkomt in de categorie Teams under 16 advanced, bestaat uit jongens en meisjes in de leeftijd van 11 t/m 14 jaar. Ze trainen 3 tot 4x per week bij dansschool Cardo Dance Department in Veldhoven. Vorig jaar werd het team ook al Nederlands Kampioen, toen het uitkwam in de categorie teams U14 advanced. Dit seizoen won het demoteam van CDKidz op-één-na alle landelijke voorrondes in de competitie en daarnaast ook nog de losstaande wedstrijden “Take the Crown” in Deventer en “Break a Leg” in Amsterdam.

Op Koningsdag treedt CDKidz om 11.00 uur op het hoofdpodium op tijdens de Oranjemarkt in Veldhoven. Daar bemant het team ook een kraampje, om eigen gemaakte cakejes, koekjes en andere lekkernijen te verkopen. Zo wil het team geld bij elkaar sparen om de reis naar het WK in Blackpool te bekostigen.