zaterdag 27 april 2024
Drukte in het Limburgse doelgebied - Foto: Ruud Bertels

Overtuigende winst Marvilde op Wilhelmina’08

Meerveldhoven – Drie wedstrijden achter elkaar wist Marvilde niet te winnen waardoor de ploeg afzakte naar een 11e plek in de 2e klasse. Vanmiddag straalden de Meerveldhovenaren de overtuiging uit dat het genoeg was geweest. Vanaf het begin af aan was er felheid en gretigheid bij de blauwwitters wat uiteindelijk een overtuigende overwinning opleverde op de nummer 2 van de ranglijst, Wilhelmina’08,

Marvilde zat al snel op rozen tegen de bezoekers uit Weert. In de tweede minuut mocht Marvilde ingooien op links. Via Tayfun Yilmaz kwam de bal bij Sander Bertels die hem diep gaf op Max van den Akker. Alleen voor doelman Magdi Mohamed maakte Max geen fout, 1-0. Zes minuten later kwam Max weer vrij bij de rechter punt van het strafschopgebied, maar zijn schot werd knap gered door de doelman. Na een kwartier onderschepte Jelle Born een lange bal van Wilhelmina en gaf de bal over rechts mee aan Van den Akker. Zijn voorzet werd knap in eigen doel getikt door verdediger Thomas Witjes, 2-0.

In de 20e minuut had de wedstrijd zomaar een andere wending kunnen nemen. Niels Roijakkers gaf voor vanaf links en vrij voor een leeg doel schoot Yassine Farah rakelings over de kruising. Later in de wedstrijd zou Tayfun Yilmaz hetzelfde doen, maar toen was de wedstrijd al lang beslist. Op het half uur nam Robbert Born op rechts een vrije trap en broer Jelle mocht bij de tweede paal simpel de 3-0 inkoppen. Vier minuten later was het alweer raak. Max van den Akker gaf voor vanaf rechts, waarna Danny Das helemaal vrij op zeven meter de doelman op zijn pad vond. De rebound was echter voor Ties Bazelmans en die kon de bal eenvoudig in het doel schieten, 4-0 wat ook de ruststand werd.

In de tweede helft leek Wilhelmina’08 wat terug te willen doen. Het leverde al meteen twee kansen op. In de 48e (Muhamet Gashi) en de 50e (Wessel Adriaens) minuut kwamen twee spelers van de bezoeker alleen voor Sam van Rooij uit, maar beide keren was de Marvilde-sluitpost de winnaar. Ook in de 62e minuut tikte Sam van Rooij een vrije trap vanaf links onder de lat vandaan tot corner. Twintig minuten voor het einde leverde een goede onderschepping op het middenveld uiteindelijk een schietkans op voor Danny Das. Op 25 meter schoot hij de bal snoeihard over de doelman en net onder de lat in het doel, 5-0.

Met nog ruim een kwartier te spelen werd de wisselmachine aangezet, binnen 3 minuten kwamen Dennis v.d. Weijer, Muti Nawabi en Michael Maessen in het veld. Dit leverde even wat onzekerheid op bij de Meerveldhovenaren, want uit een counter was er een overtal van Weertse aanvallers. Een schot van Muhamet Gashi kwam via de onderkant lat en de doellijn weer terug het veld in. Scheidsrechter en assistent scheidsrechter zagen dat de bal niet over de lijn gaan, dus protesten leverden niets op. Vijf minuten voor het einde kreeg Tayfun Yilmaz nog een grote kans om de score te verhogen. Dennis van de Weijer ging prima door op links en zijn voorzet werd geheel vrijstaand op 4 meter voor een leeg doel overgetikt door de aanvaller van Marvilde. Na 90 minuten had Marvilde dus eindelijk weer een overwinning op zak, na drie achtereenvolgende nederlagen.

2. v.d. Akker 1-0, 14. Witjes 2-0 (e.d.), 30. J. Born 3-0, 34. Bazelmans 4-0; 68. Das 5-0

Marvilde: v. Rooij; Vroomen, R. Born, v.d. Wiel, v. Vark (77. Maessen); J. Born, Bertels (73. v.d. Weijer), Bazelmans; v.d. Akker (76. Muti Nawabi). Das, Yilmaz
Wilhelmina’08: Mohamed; Joosten, T. Witjes, Peeters, Rijkers; Roijakkers (46. Adriaens), M. Witjes, Koubali; Farah, Gashi, Aimane