zaterdag 4 mei 2024
Mart Soetens op jacht naar de bal bij Arjan van Zutphen - Foto: Herman Schoemaker

RKVVO moeizaam langs Nijnsel

Oerle – RKVVO blijft in de “flow” zitten al ging het moeizaam op Sportpark Heikant. Degradatiekandidaat Nijnsel werd met moeite met 2-1 verslagen. Voor Nijnsel wordt het een steeds moeilijkere opgave om in de 3e klasse te blijven. RKVVO houdt nog hoop om de nacompetitie voor degradatie te kunnen ontlopen.

Na een voorspoedige serie van 4 wedstrijden met 8 punten zit RKVVO in de “flow”. Na de uitstekende winst vorige week op de nummer 2, Beerse Boys, was alle hoop gevestigd op opnieuw een goed resultaat tegen de nummer 1-na-laatst VV Nijnsel. Het resultaat was er na 90 minuten maar het ging ging uitermate moeizaam.

Al vroeg in de wedstrijd was het Nijnsel wat zich liet gelden. Na 8 minuten scheerde een hard schot van Stefan Hulsen net over het RKVVO-doel. Vier minuten later ontsnapte RKVVO nogmaals na een hard schot op de paal. En weer 5 minuten later was het opnieuw Hulsen die in kansrijke positie zijn schot gekeerd zag worden door de (ook vandaag weer) goed keepende RKVVO-doelman Stef Biscop. Het had zomaar al een vroege voorsprong voor Nijnsel kunnen zijn.

Maar in de 20e was het ineens rechtshalf Luuk Soetens die een voorzet van links fraai afrondde, 1-0. Een minuut later was het zelfs bijna 2-0 nadat Martijn van Dijk binnen de 16 de korte hoek opzocht. Nijnsel goalie Roy van Kessel kon de bal echter nog net uit de hoek tikken tot hoekschop.

De 2e helft begon RKVVO goed met 3 hoekschoppen binnen 5 minuten. Na een kleine 10 minuten ook een grote kans om de voorsprong te verdubbelen: een voorzet van de – ook vandaag weer – uitstekend spelende Berend Wibbens werd door Bart Sanders hard naast geschoten. Drie minuten later liet Nijnsel zien dat het ook wat kon terugdoen. Stefan van Zutphen gaf vanaf rechts goed voor, maar Rick van der Vleuten kwam een teenlengte te kort om de bal recht voor het doel binnen te tikken.

Na 65 minuten was het raak voor RKVVO via opnieuw was Luuk Soetens. Halverwege de helft van Nijnsel nam Luuk tegen de zijlijn een vrije schop en tot verbazing van iedereen verdween de bal over de Nijnsel-doelman heen in de verste hoek van het doel, 2-0. RKVVO leek op rozen te zitten, maar binnen 2 minuten bracht Nijnsel de spanning weer terug in de wedstrijd. Een afstandsschot van Arjan van Zutphen recht voor het doel op ruim 20 meter verdween laag in de hoek van het Oerlese doel, 2-1.

Nijnsel probeerde vervolgens op jacht te gaan naar de gelijkmaker, drukte af en toe de thuisploeg wat verder terug, maar het leverde geen kansen op. RKVVO koesterde de belangrijke voorsprong, wisselde nog enkele keren, maar creëerde zich ook geen kansen meer, waardoor de nipte 2-1 voorsprong na ruim 90 minuten op het scorebord stond.

De overwinning was moeizaam en het spel was minder florissant dan tegen Beerse Boys vorige week. Maar daar had niemand het verder over. De 3 punten waren binnen waarmee RKVVO het gat met de veilige plaatsen zag teruglopen van 6 naar 4 punten, met nog 4 wedstrijden te gaan. Het beloofd voor RKVVO een spannend einde van de competitie te worden in de poging om klasse behoud veilig te stellen!

20. L. Soetens 1-0; 65. L. Soetens 2-0, 67. A. van Zutphen 2-1

RKVVO: Biscop; Wibbens, L. Segers, B. Soetens, Rijkers (34. Valies); van Sambeek, Jongenelen (72. Rooijakkers), Verhoeven, L. Soetens (72. M. Soetens); Sanders (88. van den Bogaert), van Dijk
VV Nijnsel: van Kessel; van den Elsen, S. Witlox (79. der Kinderen), Marinus, Vervoort; A. van Zutphen, R. Witlox (de Haan), van der Vleuten, S. van Zutphen; Hoppenbrouwers, Hulsen