zondag 26 mei 2024
UNA met Jelle Born in de aanval - Foto: Thieu Vlemmix

UNA speelt met veel inzet gelijk tegen hoogvlieger TEC

Zeelst – Na de wedstrijd van vorige week tegen Groene Ster werd de lange blessurelijst nog eens aangevuld met Louisben Jagt, Thomas Horsten en keeper Petar Stoskovic. De thuiswedstrijd tegen hoogvlieger TEC werd dan ook met gefronste wenkbrauwen tegemoet gezien. Maar inzet vergoedt veel, dat bleek op deze Paaszaterdag het geval.

UNA was dikwijls op zijn minst de evenknie van de Tielse ploeg, die mikt op een hoge klassering. Vlak voor de rust was er een nieuwe tegenslag voor UNA toen TEC onverwacht een 0-1 voorsprong nam door een doelpunt van Bo van Essen. De formidabele uithaal van Sten Senders een kwartier voor tijd eindigde daar waar ie bedoeld was, in het TEC-doel: 1-1. Daarbij bleef het dus. En dat ene punt was zeker geen ‘mazzeltje’. In de allerlaatste seconden was UNA door de koppende Brian Boogers en Jarno Petersen zelfs nog zeer dicht bij de winst.

Na de wedstrijd mocht er een grote waardering worden uitgesproken richting de ploeg – inclusief diverse jeugdige en onervaren spelers – die vandaag tegen TEC alsnog een gelijkspel uit het vuur sleepte.
(verslag Thieu Vlemmix)

Doelpunten:
45. van Essen 0-1; 75. Senders 1-1

Opstellingen:
UNA: Flokstra; Boudewijns, Scheepers (57. Renshof), Sijbers, Born (72. Petersen); Koenders (57. Peeters), Boulghalgh, Wielinga; Senders, Boogers, van den  Akker
TEC: Kaarsgaren; Antonia, Ket, van Anholt, Ortela; van Veenendaal (63. Vermeer), el Makrini (80. Raben), Lechkar (80. Klooster); Valpoort (88. Kaleka), Serrarens, van Essen