zaterdag 20 april 2024

Verdachte personen gezien bij scholen

Veldhoven – De politie kreeg dinsdag berichten van verontruste burgers. Op social media ging het bericht rond dat twee mannen in een wit busje zich verdacht ophielden bij basisscholen. Niet helemaal waar, aldus de politie. Maar genoeg om een onderzoek in te stellen.

De politie kreeg 4 meldingen van een verdachte situatie in Veldhoven, een in Eindhoven en twee vergelijkbare situaties in Bladel. In alle gevallen ging het over 1 tot 2 mannen die zich verdacht ophouden op locaties waar veel kinderen samenkomen. ‘Deze signalen nemen we uiteraard heel serieus,’ aldus een woordvoerder.

‘We onderzoeken de meldingen en houden de genoemde locaties waar veel kinderen samenkomen in de gaten met extra toezicht. Daarbij staan we actief in verbinding met de gemeentes. Op dit moment onderzoeken wij de feiten, maar het is te vroeg om conclusies te trekken,’ aldus de politie.

In de berichten die op social media circuleren wordt een man met auto in beeld gebracht. Daarbij wordt gesuggereerd dat hij bij deze meldingen betrokken is. Uit politie onderzoek blijkt dat daar geen sprake van. De politie vraagt nadrukkelijk te voorkomen dat hij onterecht met de meldingen in verband wordt gebracht.

Met het oog op de privacy van personen vraagt de politie dergelijke foto’s in geval van verdachte situaties niet online te zetten. Stuur ze liever meteen naar de politie bijvoorbeeld via de website. Acute verdachte situaties moeten meteen doorgebeld worden via 112.