woensdag 24 april 2024
Het omheinde terrein aan de Zeelberg waar asbest werd gevonden - Foto: Herman Schoemaker

Asbest aangetroffen op speelveld Zeelberg in Heikant

In de Veldhovense wijk Heikant is vrijdag asbesthoudend materiaal gevonden op een speelterrein aan de Zeelberg. De gemeente heeft het gehele grasveld nu met hekwerken afgezet, zodat het speelveld niet meer kan worden betreden.

Op het terrein werden donderdag al verdachte stukken materiaal gevonden door een buurtbewoner. Het terrein werd toen met rood-witte linten afgezet. Nu het gevonden materiaal asbesthoudend blijkt te zijn is het gehele terrein vrijdagmiddag met hekwerken afgesloten.

Een professioneel asbestsaneringsbedrijf gaat het terrein asbestvrij maken conform de wettelijke eisen en voorschriften. Verder laat de gemeente een grondonderzoek uitvoeren om te controleren of er ook onder het oppervlak asbesthoudend materiaal aanwezig is. Daarover hoopt de gemeente komende week uitsluitsel te krijgen. Afhankelijk van de uitkomsten van het onderzoek worden aanvullende maatregelen getroffen, zoals – indien nodig – een bodemsanering.

De direct omwonenden zijn vrijdag door de gemeente geïnformeerd via een bewonersbrief. Voortgangsinformatie wordt gedeeld via veldhoven.nl en via de buurtsite van de wijk Heikant/De Kelen, heikant-keelheike.blogspot.nl