donderdag 18 april 2024
Jeroen Antonis (links) vecht een verbeten duel uit met een EFC-aanvaller

RKVVO is in vorm voor de nacompetitie

Oerle – Eigenlijk ging het voor beide ploegen om niet zo veel meer. EFC was door het gelijke spel van vorige week zo goed als zeker uitgeschakeld voor het kampioenschap en RKVVO heeft zich inmiddels ruim verzekerd van de nacompetitie. Toch was er nog wat te winnen: bij een misstap van Marvilde en winst van EFC lagen er nog kansen voor de Eerselnaren en bij winst van RKVVO blijft RKVVO in de eindrangschikking in ieder geval PSV/av voor waardoor de voorronde voor de nacompetitie kan worden ontlopen. Waren dit genoeg ingrediënten voor een mooie pot voetbal?

De eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd en erg veel kansen waren er aan beide zijden niet te noteren. RKVVO creëerde gaande de eerste helft een licht veldoverwicht en kreeg wat kleine kansen via Bart Sanders en Roel Sterken. Uit schoten uit de tweede lijn namen zij het doel van EFC onder vuur. In de 30e minuut was er een kopbal van EFC uit een corner die door Jeroen Antonis van de doellijn werd weggehaald, maar de grootste kans was voor Luc Segers die uit een corner van Bas van Doormalen zijn kopbal gepareerd zag door een katachtige reflex van de goalie van EFC. De rust brak aan met een 0 – 0 stand op het scorebord.

In de tweede helft was het RKVVO wat furieus uit de startblokken kwam. Eigenlijk zoals zo vaak de afgelopen wedstrijden. In de 47e minuut was het een kopbal van Bart Sanders die op miraculeuze wijze door de doelman van EFC tot corner werd verwerkt. Twee minuten later was het echter wèl raak. Een verre ingooi van Jeroen Antonis werd in de 16 koppend verlengd en wie anders dan Bart Sanders was er als de kippen bij om vrij voor doel in te schieten, 1 – 0 en volkomen verdiend. Vervolgens was er een lange periode waarbij er niet veel te noteren viel totdat in de 69e minuut uit een goede voorzet van Marc Vruggink opnieuw Bart Sanders koppend voor de 2 – 0 zorgde. De kopjes van de EFC-ers gingen langzaam omlaag en echt geloof in een goede afloop was ver te zoeken. Waarschijnlijk ook als gevolg van de ruime voorsprong van Marvilde waardoor het kampioenschap definitief verkeken was. Na een aantal wissels aan beide kanten viel echter vijf minuten voor het eindsignaal de volkomen onverwachte aansluitingstreffer voor EFC. Een goede aanval over links werd strak voorgegeven en ingetikt door de midvoor van EFC, Dennis van Sambeeck. Daar bleef het echter bij. EFC drong niet verder aan en RKVVO was tevreden met de stand en drie punten waardoor begin juni in 2 wedstrijden kan worden uitgemaakt of volgend jaar opnieuw 2e klasse wordt gespeeld. Uit de wedstrijd van vandaag mogen we concluderen dat het met de vorm prima in orde is.