zondag 26 mei 2024
Kees van Kampen met wethouder Hans van de Looij - Foto: Maureen Adriaans

Erespeld voor Kees van Kampen

Meerveldhoven – Zondagmiddag werd de heer Kees van Kampen verblijd met de Veldhovense Erespeld. Hij ontving de Erespeld omdat hij zich langdurig heeft ingezet voor seniorenkoor ‘Ligtklanken’. Wethouder Hans van de Looij reikte de onderscheiding uit in ontmoetingscentrum De Ligt tijdens het jaarlijkse zomerconcert van het koor.

De heer Kees van Kampen (83) zingt al jarenlang bij diverse koren. Na zijn pensionering behaalde hij het diploma basisdirectie van de Gregoriusvereniging. In 2003 was hij de oprichter van het seniorenkoor ‘Ligtklanken’. Dit koor begon destijds met jong-gepensioneerden. Er wordt met veel enthousiasme gezongen door een dertigtal leden. Kees van Kampen is de dirigent en leidt de repetities. Ook vervult hij de rol van voorzitter/coach. Daarnaast organiseert hij de optredens en verzorgt de PR. Op deze zondagmiddag nam de heer van Kampen tijdens het jaarlijkse zomerconcert afscheid als dirigent.

De Erespeld is een blijk van waardering van de Gemeente Veldhoven voor actieve vrijwilligers, omdat het onmisbare schakels binnen de samenleving zijn. De gemeente is trots op haar vrijwilligers en waardeert hun actieve inzet voor de Veldhovense gemeenschap enorm.