woensdag 19 juni 2024

Groot Veldhovens Aspiranten Toernooi – GVAT

Zeelst – Onder een stralende zon werd zaterdag 22 juni op sportpark Zeelst het jaarlijkse GVAT toernooi gespeeld met de aspiranten van de vier Veldhovense voetbalverenigingen Marvilde, RKVVO, Rood Wit en UNA. Ruim 60 teams in de leeftijdscategorieën O7 tot en met O11 streden met elkaar om de felbegeerde bekers. Alle teams speelden met veel passie en plezier en geen enkele vereniging ging met lege handen naar huis. Uiteindelijk was het UNA dat de meeste bekers kon veroveren. 

UNA als winnaar in de categorie JO9-1 met wethouder Daan de Kort

In de ochtend moesten de teams O7 t/m O9 de grasmat op. Op tien uitgezette velden werden maar liefst 110 wedstrijdjes afgewerkt. Als afsluiting verrichte wethouder Daan de Kort de prijsuitreiking voor de allerjongste voetbalteams. Aansluitend opende de wethouder het middaggedeelte van het GVAT-toernooi, waarbij de O10 en O11-teams van de vier verenigingen nog eens 52 onderlinge wedstrijden speelden.

Alle wedstrijden stonden onder leiding van clubscheidsrechters van UNA en Marvilde. De scheidsrechters gaven daarbij ook nog eens punten voor de Fair Play-Cup. Tussen de wedstrijden door werd er gestreden om de penaltybokaal. En dat viel niet mee met topkeepers Jesper Maes en Youri Roulaux op doel.

De organisatie van het aspiranten toernooi was dit jaar in handen van UNA, in verband met het 90-jarig bestaan van de Zeelster club.

Op facebook van Omroep Veldhoven zijn de teamfoto’s terug te vinden van alle winnaars van het ochtendprogramma.