Marvilde en RKVVO spelen afscheidswedstrijd voor Bram Louwers

Meerveldhoven – Zaterdagavond 15 juni vond een afscheidswedstrijd plaats voor Bram Louwers, die dit seizoen zijn trainersloopbaan heeft beëindigd.  Teams van Marvilde en RKVVO, met spelers die ooit onder Bram Louwers gespeeld hebben, troffen elkaar op sportpark Jongelingsveld. Beide teams werden een helft gecoacht door de succesvolle trainer.

Na een carrière als speler bij UNA ging Bram Louwers op 21 jarige leeftijd naar Marvilde. Bij UNA wist hij het eerste elftal niet te halen, maar bij Marvilde was hij 15 jaar een belangrijke speler in het 1e team. Hierna was hij 5 seizoenen trainer van Marvilde 2. Nadat hij zijn trainerspapieren gehaald had werd hij trainer bij RKVVO waar hij 9 jaar hooftrainer was en RKVVO liet opstomen van de 5e naar de 2e klasse. Hierna volgden 7 jaren als trainer bij Marvilde 1. Dat team werd in het laatste jaar onder Bram kampioen in de 2e klasse en bereikte dus voor het eerst in het bestaan van Marvilde de 1e klasse. Hierna besloot Bram zijn trainerscarrière bij DBS, waar hij in het eerste jaar promoveerde van de 4e naar de 3e klasse en na drie seizoenen was zijn imposante trainersperiode voorbij.

De afscheidswedstrijd van vandaag bracht vele oude bekenden in het veld. Omdat Bram korter geleden bij Marvilde trainer was, stonden er bij dat team nog veel spelers in het veld die nog altijd in het 1e team spelen. Aan het aantal kansen was dit ook te zien. In de 4e minuut gaf Rick van den Boogaard een voorzet vanaf rechts, maar Rob van der Schoot schoot van dichtbij hoog over. In de 11e minuut was er een eerste kans voor RKVVO-goaltjesdief Rob van Breugel. Uit de draai schoot ook hij over. Hierna waren er twee kansen voor Marvilde’s Nol van Zantvliet die hij overtikte (voorzet Rick van den Boogaard) en naast schoot vanaf 20 meter. Net voor de rust (2×30 minuten) kwam Tayfun Yilmaz over links bij de achterlijn. Zijn bal terug kwam bij Rob van der Schoot die via een verdediger en keeper Bas Cremers naast schoot. De doelman van RKVVO liet sowieso gedurende de wedstrijd zien een goede sluitpost te zijn.

In de tweede helft (32.) gaf Edwin Slagboom de bal voor vanaf links en kopte Stijn Louwers de bal bij de tweede paal over het doel. Ondertussen was Tayfun Yilmaz overgestapt van Marvilde naar RKVVO (hij heeft bij beide clubs gespeeld) en dat gaf duidelijk meer mogelijkheden voor RKVVO. In de 45e minuut leverde dit ook de mooie 0-1 op. Tayfun was te snel en te sterk voor de verdedigers van Marvilde en gaf de bal breed op Rob van Breugel. Net buiten het strafschopgebied speelde hij de bal mooi over de uitgekomen Richard Prinsen in het doel van Marvilde. Vijf minuten later was het weer Tayfun die de bal op Rob speelde. Deze keer waren het de vingertoppen van Richard Prinsen en de bovenkant van de lat die redding brachten. In de 52e minuut was het Rick van den Boogaard die op de voor hem bekende manier de stand gelijk trok. Rick kwam vanaf links naar binnen en schoot de bal in de korte hoek, 1-1.

De wedstrijd leek op 1-1 te eindigen, totdat Bram Louwers (in de tweede helft coach van Marvilde) zijn zoon Lars in het veld bracht. Marvilde kreeg een terechte strafschop en die werd onberispelijk ingeschoten door Lars, 2-1. Hierna trok Lars een shirt aan van RKVVO en in de eerste de beste aanval maakte Mark Senders een overtreding, waardoor ook RKVVO een penalty kreeg. Ook deze werd binnen geschoten door Lars, waardoor de wedstrijd eindigde in een mooie 2-2 einduitslag.

Met de aanwezigheid van de vele oude bekenden werd hierna uiteraard ook nog een gezellige derde helft gespeeld. Op Marvilde TV (YouTube) is vanaf dinsdag een verslag te zien van deze afscheidswedstrijd.