vrijdag 19 april 2024
Menno Kuulkers kan niet voorkomen dat Luuk Soetens van dichtbij de 1-2 binnenschiet - Foto: Willem Binnendijk

RKVVO in finale nacompetitie na winst op Oirschot Vooruit

Best – Op Sportpark De Leemkuilen in Best speelden RKVVO en Oirschot Vooruit de halve finale in de nacompetitie. Beide ploegen voelden het belang van deze wedstrijd en er ontspon zich (vooral in de 2e helft) een boeiende wedstrijd. Zowel RKVVO als Oirschot Vooruit wilden open voetballen en op jacht naar een doelpunt. De uitkomst van deze middag: een spannende pot voetbal en een verdiende winnaar: RKVVO gaat naar de finale van de nacompetitie

Na een aftastend begin was de eerste kans van de wedstrijd pas na 18 minuten te noteren. Oirschot-aanvoerder Joris Swaanen mocht van dichtbij hard op doel schieten, maar RKVVO keeper Sven van den Oever pareerde  het harde schot met een katachtige reflex met zijn vuist. Amper 10 minuten later was de Oerse doelman echter kansloos. Een verre ingooi van Bram Meeuwis werd nog door de RKVVO-defensie weggewerkt. De bal kwam echter op 30 meter schuin voor het doel bij de Oirschotse linksback Alex van Overdijk. Die knalde de bal snoeihard met een curve over Sven van de Oever in de kruising, 1-0.

Meteen na dat doelpunt was RKVVO even het spoor bijster. Fons Meeuwis kreeg de bal zomaar in de voeten gespeeld van Sven van den Oever, maar zijn schot op het Oerse doel werd nog net geblokt door een RKVVO-verdediger. En in dezelfde minuut kreeg RKVVO opnieuw de bal niet weg uit de verdediging waardoor Joris Swaanen oog-in-oog met Sven van den Oever verscheen; zijn schot strandde op de Oerse sluitpost. Het had op dat moment zomaar 3-0 kunnen staan voor Oirschot Vooruit!

Gelukkig herpakte RKVVO zich weer en ondanks dat RKVVO in de gehele eerste helft nog geen enkele uitgespeelde kans had gecreëerd, was daar ineens in de 39e minuut alsnog de gelijkmaker. Martijn van Dijk speelde zich op snelheid op rechts vrij en kon daardoor vanaf de zijkant van het strafschopgebied een goede voorzet geven. De bal ging over de uitkomende Oirschotse goalie Menno Kuulkers heen, waarna Luuk Soetens achterin het strafschopgebied de 1-1 binnenschoot. Tot aan het rustsignaal bleef het spannend maar beide ploegen namen genoegen met een gelijke stand naar de thee.

Kort na rust schoot Martijn van Dijk rakelings naast, maar in de 56e minuut viel alsnog de 1-2 door opnieuw Luuk Soetens. De wedstrijd begon nu een echte wedstrijd te worden met volop spanning. Oirschot Vooruit moest komen, wat ruimte gaf voor de snelle Oerse spitsen. Ruim 10 minuten na de treffer van Soetens, verrichtte Sven van den Oever een knappe save op een afstandsschot van Joris Swaanen. Oirschot bleef de aanval opzoeken en op het moment dat er een extra aanvaller in het veld wilde komen, lag de gelijkmaker in het net. Dorus van de Wal kopte raak na een hoekschop, 2-2.

Vijf minuten later kwam RKVVO echter opnieuw aan de leiding. Na een sublieme pass van Wesley van Reijen wist Luuk Soetens zich op links vrij te spelen. Doelman Menno Kuulkers van Oirschot Vooruit pareerde de inzet van Soetens, maar de rebound was voor Thijs Offermeijer die de bal vanaf 12 meter hard in het dak van het doel knalde, 2-3. De laatste 20 minuten van de wedstrijd bleef het ongemeen spannend. Oirschot Vooruit bleef de aanval opzoeken, wat niet tot echt grote kansen leidde. RKVVO daarentegen kwam er nauwelijks nog gevaarlijk uit. Enkel in de 83e minuut meldde Luuk Soetens zich nog eens in het Oirschotse strafschopgebied. Hij tikte de bal breed op Jorrit Mol, die koud in het veld, de bal rakelings over de kruising schoot.

RKVVO bleef uiteindelijk zonder veel problemen overeind en kan zich gaan opmaken voor de finale van de nacompetitie die op neutraal terrein afgewerkt wordt tegen Wilhelmina’08 uit Weert. Oirschot Vooruit daarentegen is door de nederlaag na 2 seizoenen 1e klasse weer gedegradeerd naar de 2e klasse.

27. v. Overdijk 1-0, 39. L. Soetens 1-1; 56. L. Soetens 1-2, 65. D. v.d. Wal 2-2, 70. Offermeijer 2-3

RKVVO: v.d. Oever; Beelen, Lemmens, Segers, Jasper Mol; v. Reijen, Jongenelen, Offermeijer (81. Jorrit Mol); v. Dijk, Verhoeven (90. Sanders), L. Soetens (86. Braam)
Oirschot Vooruit: Kuulkers; v. Heerebeek (64. Sebregts), Gloudemans, v. Gestel, v. Overdijk; B. Meeuwis, Ketelaars, Swaanen; F. Meeuwis (S. v.d. Wal), D. v.d. Wal, v. Kollenburg