vrijdag 29 maart 2024
Wesley v. Reijen gaat de lucht in, gadegeslagen door Luc Soetens en Thijs Offermeijer - Foto: Omroep Veldhoven

RKVVO oppermachtig bij start nacompetitie

Wouw – Onder ronduit tropische omstandigheden traden Cluzona en RKVVO aan voor hun eerste nacompetitie wedstrijd. Vanaf het eerste moment was duidelijk dat RKVVO was gekomen om er vol voor te gaan. Vanuit een hechte defensie werd Cluzona uiteindelijk met succes bestreden. Een voor RKVVO onbekende tegenstander. maar van heinde en verre werd informatie ingewonnen om de tegenstander te analyseren en voorbereid in het strijdperk te stappen.

In het begin van de wedstrijd werd afwachtend gevoetbald en de ploegen zochten naar een gaatje in de defensie. Cluzona was niet bij machte om creatief de hechte defensie van RKVVO te slechten. Grote kansen bleven uit en de 0-1 van RKVVO viel dan ook volkomen uit de lucht. Na een overtreding op Martijn van Dijk, tegen de achterlijn precies tussen de cornervlag en de rand van het strafschopgebied, mocht Thijs Offermeijer een vrije trap nemen. Die kwam door een mêlée van spelers bij de 2e paal waar het Benn Soetens was die de bal hard het doel in knalde. In het vervolg van de eerste helft beperkte RKVVO zich tot het verdedigen van de voorsprong. Slechts eenmaal kwam Cluzona nog gevaarlijk door. Wesley Smits kwam in een 1-op-1 met doelman Sven van den Oever, die met zijn uitgestrekte been een doelpunt voor de thuisploeg voorkwam.

In de tweede helft moest Cluzona komen, wat RKVVO meer ruimte gaf om vanuit de verdediging snel de diepte te zoeken. Optisch leek Cluzona RKVVO terug te dringen maar echt gevaarlijk werd het eigenlijk niet. Met nog een kwartier te gaan lag toch bijna de gelijkmaker in het net: een vrije schop tegen de zijlijn werd hard op het Oerse doel gekopt door Sam Snoeijs. Sven van den Oever moest zich tot het uiterste strekken om de bal met zijn vingertoppen uit de kruising te tikken. Het was het begin van een tumultueuze slotfase van de wedstrijd waar RKVVO uiteindelijk de bovenliggende partij werd. Eerst was het Luuk Soetens die een rush vanuit eigen helft uiteindelijk niet kon bekronen met een doelpunt omdat hij dicht bij het doel de balcontrole verloor. Drie minuten later was het diezelfde Luuk Soetens die op links diep ging, zijn man uitkapte en vervolgens een perfecte voorzet gaf. Midden voor het doel was het Martijn van Dijk wiens schot in de verre hoek Cluzona-doelman Nicky Lodiers het nakijken gaf, 0-2.

De wedstrijd leek nu met nog 12 minuten te gaan beslist. Maar RKVVO had er plezier in en ging nog even door! Martijn van Dijk liet het net nogmaals bollen met een hard afstandsschot. En in de laatste minuut was het Bart Sanders die van dichtbij het slotakkoord kon neerzetten: 0-4!

33. B. Soetens 0-1; 78. v. Dijk 0-2, 83. v. Dijk 0-3, 89. Sanders 0-4

RKVVO: v.d. Oever; Lemmens, Segers, B. Soetens, Jasper Mol; Beelen, v. Reijen (87. Braam), Jongenelen, Offermeijer (89. Jorrit Mol); v. Dijk, L. Soetens (80. Sanders)
Cluzona: Lodiers; Emmen (74. Wezenbeek), Jochems, Snoeijs, Dekkers; v. Son, Roks (81. Sanders), Hack, Dekker; Maas (55. Voeten), Smits