donderdag 28 maart 2024
Brian Boogers in actie tegen EVV - Foto: Febi

De pijp is helemaal leeg bij UNA

Echt – Er was nog een waterkansje voor de geelzwarten op play-off voor promotie. Maar na een serie van 3 nederlagen op rij ging ook de laatste competitiewedstrijd voor de Zeelstenaren de mist in. Na een goede seizoenstart ging het vlak voor de winterstop helemaal mis met de prestaties van de geelzwarten. Bijna alle punten werden ingeleverd en de kansen op promotie gingen uiteindelijk in rook op.

UNA moest deze middag naar het Limburgse Echt. De blauwwitte formatie van trainer Tini Ruijs moest winnen om buiten de nacompetitie te blijven. Toch was het UNA dat vanaf minuut één de toon aangaf. Maar eerlijk is eerlijk; de geelzwarten staan erom bekend dat ze aantrekkelijk en mooi voetbal op de mat brengen, maar ze kampen met een fors probleem: scorend vermogen.

Op Sportpark In De Bandert was UNA weer de aanvallende ploeg, maar EVV was het scorende elftal. In de 32e minuut bracht Bob Vankan de stand op 1-0 met een lage schuiver en vier minuten later werd het al 2-0 door een strafschop van Rick Geeven.

Na de pauze probeerde UNA via een aantal corners het tij te keren, maar alle hoge ballen waren voor de EVV-doelman. UNA leek daarna te berusten in de situatie. Geen salonvoetbal meer van Zeelster zijde en de Limburgers vochten voor de overwinning. Bezzat Lugmane zorgde in de 70e minuut voor de 3-0 met een fraai schot in de bovenhoek. Vlak voor tijd had het nog 4-0 kunnen worden toen Rick Geenen vanaf de penaltystip mocht aanleggen, maar deze keer liet Robin van Iersel zich niet foppen en stopte de pingel.

De competitie zit erop; een seizoen waarvan iedereen meer verwacht had, maar uiteindelijk zat er niet meer in dan een vijfde plaats. De pijp is leeg!

32. Vankan 1-0, 36. Geeven 2-0 (str); 70. Lugmane 3-0

UNA: v. Iersel; Scheepers, v. Dijk, Tieben (46. Sebregts), Scheerlinck; Bassou, R. v. Boekel, Jagt; Boogers (76. v.d. Meer), Tielemans (60. v. Herwijnen), Schijvenaars
EVV: Vercruysse; Roumen, Geenen, Kochanowski, Rijkers, A. Gielen, Remco Gielen, Beelen (77. v. Dijck), Vankan (80. Roy Gielen), Bezzat (85. Belkassem), Simmons