dinsdag 28 mei 2024
Emma met haar ouders, ontwerper Cas de Jonge en burgemeester Marcel Delhez bij de bijzondere aardbol van Veldhoven © Omroep Veldhoven/Evert Geurts

Herinnering aan 45.000e inwoner van Veldhoven

In augustus 2018 werd Emma van Hulst geboren. Zij werd daarmee de 45.000ste inwoner van Veldhoven. Dinsdagmiddag onthulde burgemeester Marcel Delhez in aanwezigheid van Emma en haar ouders een speciale herinnering aan deze mijlpaal. Cas de Jonge van Severinus maakte daarvoor een bijzondere aardbol.

Baby Emma van Hulst werd op 13 augustus geboren in het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Emma is de dochter van Koen van Hulst en Ashley van Hulst-Teijgeman, die toen te horen kregen dat Emma de 45.000 inwoner van Veldhoven was geworden. Bij het bereiken van die bijzondere gebeurtenis gaf de gemeente Veldhoven aan SamSam de opdracht om een speciale herinnering aan deze mijlpaal te maken.

Cas de Jonge van SamSam, een dagbestedingslocatie aan de Dorpstraat van zorginstelling Severinus, heeft met veel plezier aan deze opdracht gewerkt. Hij maakte een ‘aardbol van Veldhoven’, waarop verschillende Veldhovense herkenningspunten staan verbeeld, zoals o.a. de molen van Meerveldhoven, de kerk van d’Ekker en het kanon van Zandoerle. De aardbol heeft een doorsnede van 55 cm en krijgt een mooie permanente plek in de burgerhal.