dinsdag 16 juli 2024
kater

Kat Brutus beschoten en overreden in Veldhoven

Sterk vermagerd en uitgedroogd, de botten in zijn pootjes verbrijzeld en een kogel in zijn lichaam. Zo bracht Nathalie Franken de zwerfkat Brutus naar een dierenarts. De kater was voor dood achtergelaten in een berm in Veldhoven.

Het moet ergens tussen 19 maart en 6 april zijn gebeurd.

“Toen hebben we hem voor het laatst gezien”, vertelt Franken. “Omdat hij zo sterk vermagerd was, is hij vast niet in de afgelopen dagen beschoten. Dat lijkt langer geleden.” Afgelopen donderdag werd de kater gevonden in de middenberm van de Heemweg in Veldhoven.

Franken volgt de kater met haar Stichting Poezenbende al een tijdje. “Wij zetten ons in voor zwerfkatten. Die castreren, ontvlooien en ontwormen we. En als het lukt zoeken we er een huisje voor.” Brutus stond op de lijst voor castratie, maar had zich al tweeëneenhalve week niet meer gemeld bij het voederpunt.

“Het is allemaal speculeren. Wie heeft dat gedaan? Beschoot hij hem en reed hij er daarna overheen? Of was dat weer iemand anders?” Wat Brutus is overkomen, doet Franken pijn: “We zijn erg emotioneel betrokken bij onze katten. Ik heb al de hele dag de tranen in mijn ogen en ik slaap slecht. Wij zijn misschien een beetje te soft voor dit werk”, constateert ze.

Maandag gaat ze aangifte doen van de mishandeling van Brutus. Ze hoopt dat er zich nog getuigen melden