woensdag 19 juni 2024

Kerk-TV uitzendingen in Goede Week en Pasen

Meerveldhoven – Het bisdom heeft gelovigen in deze coronatijd dringend ontraden om eucharistievieringen bij te wonen. Dit op aanbeveling van het RIVM om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Het bijwonen van vieringen in de Goede Week en Pasen is dan ook niet mogelijk. Maar de extra vieringen tijdens de katholieke feestdagen zijn wel live te volgen op Omroep Veldhoven TV.

Sinds november 2016 zendt Omroep Veldhoven al wekelijks op zondagen de eucharistieviering van de Christus Koningparochie live uit via zijn kabeltelevisiekanalen. Nu er geen mensen deze vieringen meer mogen bijwonen (vanwege de beperkende coronamaatregelen van het RIVM), blijken de TV-uitzendingen via de lokale omroep aan een toenemende vraag te voldoen. Voor veel kerkgangers is het in deze coronatijd met al zijn beperkingen, nog de enige manier om het contact met de kerk te blijven houden.

Omroep Veldhoven zendt de eucharistieviering elke zondagochtend vanaf 10 uur rechtstreeks uit op de kabel-TV kanalen van o.a. KPN, Ziggo en T-Mobile. Vanwege de Goede Week en Pasen zijn op Omroep Veldhoven TV extra vieringen te volgen vanuit de Christus Koningkerk in Meerveldhoven. De uitzendtijden van deze extra live TV-uitzendingen zijn als volgt:

zondag, 5 april10:00 uurPalmzondagviering
donderdag, 9 april19:00 uurWitte Donderdag
vrijdag, 10 april15:00 uurGoede Vrijdag – Kruisweg
vrijdag, 10 april19:00 uurGoede Vrijdag – Lijdensherdenking
zaterdag, 11 april21:00 uurPaaswake
zondag, 12 april10:00 uurEerste Paasdag