woensdag 19 juni 2024
De Omloop kan niet zonder intensieve politie begeleiding - Foto: Leo van Bon

SIMAC Omloop der Kempen gaat dit jaar niet door

Veldhoven – Zoals alle grote evenementen in Nederland gaan ook de 72e editie van de SIMAC Omloop der Kempen en de 24e Groenen Groep Omloop der Kempen Ladies dit jaar op 16 en 17 mei niet door. De organisatie was de afgelopen dagen nog druk op zoek naar een alternatieve datum in het najaar. De politie kon echter geen garantie geven voor de intensieve begeleiding, waardoor de koers dit jaar van de wieleragenda verdwijnt.

Een bittere pil voor de organisatie en de vele wielrenliefhebbers! Maar John van den Akker, die dit jaar zijn 20e editie als koersdirecteur zou gaan beleven, heeft alle begrip voor de huidige maatregelen die de overheid neemt in het kader van het zo goed mogelijk terugdringen van het corona virus. Ook voor de organisatie van de SIMAC Omloop der Kempen staat de gezondheid van renners en publiek voorop.

Zoals Van den Akker aangeeft: “We zijn tot vandaag met de wielerbond KNWU in gesprek geweest over een alternatieve datum later dit jaar. De wielerkalender biedt niet veel ruimte, maar er waren mogelijk nog wat gaatjes waar onze Topcompetitie koers, voor zowel mannen als ook vrouwen, nog tussen zou kunnen passen. Daarbij waren we afhankelijk van de medewerking van de diverse gemeentes waar de koers passeert. En als dat allemaal past moest er ook nog ruimte zijn in de agenda van het team van Politie begeleiding.”

Vandaag viel echter definitief het doek voor de editie 2020. De organisatie kreeg geen garantie van de Politie dat de intensieve begeleiding van de grote vrouwen- en mannenkoers door de Kempen te realiseren is.