zondag 25 februari 2024

Politie zoekt wegmisbruiker wegens poging tot doodslag

Update

Inmiddels heeft de politie een 41-jarige verdachte uit Valkenswaard aangehouden. Door het veelvuldig delen van de beelden op sociale media was de identiteit van de dader snel bekend. Hij is vastgezet voor verhoor en de Audi A8 is in beslag genomen voor nader onderzoek. De politie is erg blij dat mensen zo snel met nuttige informatie is gekomen en hoopt dat dit ook bij toekomstige zaken blijft gebeuren.


De politie is op zoek naar de bestuurder van een zwarte Audi A8 die op nieuwjaarsdag rond 15:00 uur een man en zijn vriendin van de weg af duwde. Dat gebeurde op de N2 die daar parallel loopt aan de A2. De wegmisbruiker reed dicht op de slachtoffers en haalde daarna rechts in. Het seintje dat de man daarop gaf viel niet goed bij de dader, die het tweetal naar de zijkant van de weg dwong in de richting van een lantaarnpaal. De auto miste de paal maar belandde in de sloot en sloeg vier keer om.

Het ongeval is vanaf de A2 gefilmd door een dashcam. De beelden werden gisteren vertoont in het programma “bureau Brabant”.

De bestuurder van de Audi reed na het ongeluk gewoon door en wordt daarom door de politie gezocht. De man heeft een flinke klap gehad en zijn vriendin lag korte tijd roerloos in de auto. Daarom verdenkt de politie de dader tot poging tot doodslag. Het gaat om een blanke man met kort, grijs haar. Hij is tussen de 40 en 55 jaar oud. Het opvallende is dat er ook nog een jong meisje bij hem in de auto zat die een knuffel bij zich had.

Tips zijn te melden bij de politie. Dit kan door te bellen naar 0800 6070 of door het tipformulier van de politie in te vullen. Uiteraard kunt u ook bij het politiebureau langs gaan.
U kunt alles melden, of u nu getuige bent geweest van het ongeluk of zelf last hebt gehad van deze bestuurder.


De locatie van het ongeluk.