zaterdag 20 april 2024
De 2-0 van Jong Vitesse door Julian Lelieveld - Foto: vitesse.nl

UNA veert na rust voorbij Jong Vitesse

Arnhem – De thuiswedstrijd die de Zeelstenaren tegen de Arnhemmers speelden eindigde in een forse 1-5 nederlaag voor de ploeg van Mark Schenning. Afgelopen zaterdag zou het zover niet komen. De doelpuntenmakers van het team van trainer John Lammers op 18 september waren er nu niet bij. Afgezien van de 27-jarige Alexander Büttner bestond het Gelderse team uit zeer jeugdige spelers, waarvan er zes nog tiener zijn.

Na de wanprestatie van vorige week tegen de Koninklijke HFC toonde UNA op sportcomplex Papendal dat het veel beter kan. In de eerste helft golfde het spel op en neer zonder spectaculaire kansen voor beide teams. Brian Boogers mikte een keer over en schoot ook een keer in het doel van keeper Jeroen Houwen, maar in beide gevallen was er buitenspel geconstateerd. Ook de poging van Benjamin van Wanrooij ging er niet in. Vitesse ging wat effectiever om met de kansen en na 24 minuten scoorde Anil Mercan. Negen minuten later stond de 2-0 op het scorebord door toedoen van Julian Lelieveld. Bij beide treffers stond de van Dynamo Moskou teruggekeerde Gelderlander Alexander Büttner aan de basis. Ondanks de achterstand was er van paniek in het Zeelster kamp geen sprake. Het antwoord zou in het tweede bedrijf komen.

Na rust kwam Büttner niet meer terug en dat kwam de mannen van Mark Schenning goed uit! Binnen vijf minuten zette UNA orde op zaken. Met de sneeuwbergen op de achtergrond slalomde Niek van Boekel door de defensie: 2-1. Twee minuten later kopte Mart v.d. Gevel de gelijkmaker binnen en 120 seconden later schoot hij UNA zelfs naar 2-3! Dat was even slikken voor het team van John Lammers en uiteindelijk kwam Jong Vitesse deze klap niet te boven.

Door deze overwinning stijgen de Zeelstenaren naar plaats tien op de ranglijst. Een leuk gegeven, maar dat zegt nog niet zoveel, want langzamerhand begint het verschil in het aantal gespeelde wedstrijden te grote vormen aan te nemen. Zo kwam UNA deze competitie al 21 keer in actie, terwijl onze tegenstander van aanstaande zondag, AFC, pas achttien wedstrijden speelde.

24. Mercan 1-0, 33. Lelieveld 2-0; 51. Niek v. Boekel 2-1, 53. v.d. Gevel 2-2, 55. v.d. Gevel 3-2

UNA: Stoskovic; Sebregts, Schapendonk, Huijben, Scheerlinck; R. v. Boekel (80. v.d. Donk), v.d. Gevel, Niek v. Boekel; v. Wanrooij (75. v.d Meer), Boogers, Tielemans
Jong Vitesse: Houwen, Lelieveld, Scharrenberg, Oude Kotte, Büttner (46. Schorea), Kleine-Holte (46. Najah), de Beer (65. Bencze), Beekman, Buitink, Osman, Mercan