dinsdag 16 april 2024
RKVVO-er Martijn van Dijk in een fel duel om de bal met RPC-erAbel van Aller - Foto: Willem Binnendijk

RKVVO komt niet goed uit winterstop

Eindhoven – RKVVO heeft de eerste wedstrijd na de winterstop niet winnend kunnen afsluiten. RPC was in Eindhoven duidelijk de betere ploeg. Felheid, gretigheid en het strijden om elke bal was bij de ploeg uit Stratum wèl te vinden, maar niet bij de Oerlenaren. De punten bleven dan ook verdiend bij de thuisploeg.

De wedstrijd was nauwelijks 4 minuten oud of RPC had al twee dotten van kansen gekregen. Linksbuiten Rik Strijbosch, die een continue plaaggeest was voor RKVVO-back Jeroen Antonis, gaf in de 2e minuut een perfecte voorzet, waarna Joop Flanagan de bal vanaf een meter of twintig snoeihard over de kruising schoot. Twee minuten later kopte de geheel vrijstaande Abel van Aller op een paar meter voor het doel de bal uit een corner naast. RKVVO zou gewaarschuwd moeten zijn, maar de Oerlese ploeg het was niet bij machte om eens een goedlopende aanval op te zetten. Na 12 minuten was Noud Akkermans snel weg op rechts en lobte de bal over de uitkomende RKVVO-doelman Wouter Verhoeven heen; gelukkig voor RKVVO ging ook deze bal rakelings voorlangs. Maar RPC bleef komen, wat in de 25e minuut tot de eerste treffer leidde. Joep van de Velden passeerde met enkele fraaie schaarbewegingen de Oerlese defensie en kon vervolgens Abel van Aller op maat bedienen. Die had geen moeite om de bal in te koppen, 1-0. RKVVO had geen weerwoord en het was Bas van Doormalen die pas in de 44e minuut de eerste gevaarlijke actie op het doel van RPC liet aantekenen. Zijn fraai genomen vrije schop van net buiten de 16, krulde langs de muur in de korte hoek, maar RPC-keeper Tom Verhoeven kon ternauwernood redden.

In de 2 helft tapte RKVVO uit een geheel ander vaatje. Er werd met wat meer venijn en aanvallend vermogen gevoetbald en hieruit ontstonden ook een drietal goede mogelijkheden. Van dichtbij was het in de 70e minuut Luc Seegers die de bal over het doel schoot en  Bart Sanders die vijf minuten later van dichtbij het net niet kon vinden. Maar de grootste kans kwam 5 minuten voor tijd toen Martijn van Dijk alleen op de RPC-goalie af mocht gaan. Zijn inzet werd echter gekeerd door de Tom Verhoeven. RKVVO verdiende in deze fase een doelpunt maar de hatelijke 0 bleef op het bord. In de laatste minuten van de wedstrijd was het RPC wat voor de 2e keer het net deed bollen. De wedstrijd was daarmee gespeeld en de punten bleven verdiend in Eindhoven.

RKVVO: Verhoeven; Antonis (46. Offermeijer), Sesink, Mol, Seegers; v. Reijen, Vruggink, v. Doormalen; Bujitu (70. Soetens), Sanders, v. Dijk

RPC: Verhoeven; Flanagan, Bruinen, v.d. Steen, Gilbert, Ackermans, v. Aller, v. Vlerken, v.d. Velden, Strijbosch (88. Keysers), v. Merrienboer (80. Solomon Gebre Dingil)