donderdag 18 april 2024
Foto: Veldhovens Weekblad

Veldhovense Lieke Jansen naar Nicaragua

Meerveldhoven – De Veldhovense Lieke Jansen vertrekt 23 februari richting Nicaragua. Onder begeleiding van stichting Homeplan gaat ze huisjes bouwen voor de armste mensen in dat land.

In 2012 is haar moeder Karin Verschuuren naar Mexico gegaan om hetzelfde te doen. Hierdoor is ze zó enthousiast geworden dat ze nu zelf gaat. Wel naar een ander land, want over de hele wereld is het nodig.

De gezinnen worden geselecteerd; niet iedereen komt zomaar in aanmerking voor een nieuw huis. De huizen moeten schoon worden gehouden, de kinderen moeten verplicht naar school en de gezinnen gaan akkoord met het feit dat ze gevolgd worden om de stand van zaken bij te houden vanuit Homeplan.

Jansen zal reizen met leeftijdsgenoten. Dit gaat niet zomaar: om haar deelname te verzilveren heeft ze diverse acties uitgezet, waaronder bij Den Ekkerman en Kruidvat aan de Hurksestraat in Eindhoven. Hier kun je contant doneren. Daarnaast kun je haar sponsoren via haar rekeningnummer NL19RABO0123769094 met als beschrijving ‘Huisje Nicaragua’.

Bron: Veldhovens Weekblad