dinsdag 21 mei 2024
Alle hens aan dek in UNA-strafschopgebied - Foto: Pim Hols

‘’Jojo” UNA sneuvelt in de vrieskou

Zeelst – Hoe kan het gaan op Sportpark Zeelst? UNA is een plaag voor de betere teams in de Tweede divisie en vervolgens laat het team van trainer Mark Schenning het afweten tegen clubs die een directe bedreiging vormen in de strijd om klassebehoud. Het blijft op en af gaan bij de Zeelstenaren. Vorige week nog werd op fraaie wijze gewonnen van Excelsior Maassluis en afgelopen zondag bakte heel UNA er niks van tegen de Koninklijke HFC. Het leek wel een wedstrijd in de Afrika Cup, want daarin gebeurt meestal ook niets.

Van de gretigheid die UNA in het spel legde tegen Excelsior M. was tegen de Koninklijke niets meer te bespeuren. Het tempo was laag en niets wees erop dat beide clubs voor de winst zouden gaan. De eerste echte kans van de wedstrijd was pas na 23 minuten. Zowel Kevin Steurling als Wouter Haarmans konden doorgaan naar het UNA-doel, nadat de buitenspelval niet werkte. Maar keeper Petar Stoskovic pareerde met zijn benen perfect het schot van Haarmans. Dat deed de betrouwbare sluitpost van de geelzwarten nog een paar keer en hield zijn ploeg bij rust op 0-0.

Na de pauze was er aanvankelijk nog geen verbetering in het spel van UNA te bespeuren. De eerste fraaie mogelijkheid was voor de Haarlemmers: Kevin Steurling mocht van dichtbij, schuin voor het doel hard uithalen, maar Glenn Schapendonk (die tot man van de match werd uitgeroepen) voorkwam met een perfecte sliding een doelpunt. Pas na een uur spelen veerden de Zeelstenaren even op. Brian Boogers bracht Mart v.d. Gevel in stelling, maar een doelpunt bleef uit. Even later schoot Boogers tegen doelman Tom Boks op en een hoekschop was alles wat er nog overbleef. Deze opleving van de geelzwarten duurde te kort en de wedstrijd zakte weer terug naar een bedenkelijk niveau. Een ook niet flitsend spelend HFC toonde wèl dat men wilde winnen. Die wil werd in de 80e minuut beloond toen Kevin Steurling de bal via beide palen achter Stoskovic schoot: 0-1.

Daar bleef het bij en daar moest UNA het mee doen. De verkleumde toeschouwers konden geen moment genieten van een fraaie wedstrijd. Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Jong Vitesse op het programma. Dan hoeft UNA het spel niet te maken en kan er nog een verrassing in het vat zitten. Je weet maar nooit bij “jojo”UNA.

Opstellingen:
UNA: Stoskovic, Donkers, Huijben (85. v.d. Meer), Schapendonk, Scheerlinck; Sebregts, N. v. Boekel, R. v. Boekel (89. v.d. Donk); Tielemans (79. Eind), v.d. Gevel, Boogers
Koninklijke HFC: Boks; Hols, Wilfret, Opoku, Volkert, Visser, Haarmans (65. Beeren), Noordmans (83. Castien), Steurling, Tamerus (89. Boer), Timisela