zondag 23 juni 2024
Wethouder Van den Oever met alle prijswinnaars van Reflection Day © Omroep Veldhoven

Reflection Day opnieuw groot succes in Veldhoven

Veldhoven – Maandag heeft Veldhovens wethouder Ad van den Oever als afsluiting van “Reflection Day” aan 16 basisschoolkinderen een waardebon uitgereikt. Tevens ontving MFA Midden een schoolbrede prijs. Reflection Day brengt zichtbaarheid en reflectie in het verkeer onder de aandacht en dan in het bijzonder goed zichtbare kleding en materialen bij basisschoolkinderen. Het project vindt jaarlijks in de winterperiode plaats, omdat slechte zichtbaarheid in het verkeer vooral met de korte dagen in die periode extra gevaar kan opleveren.

De prijsuitreiking vond maandagochtend onder grote belangstelling van (groot-)ouders, leerkrachten en vele kinderen plaats. Wethouder Ad van den Oever en Jan van Schijndel (VanSchijndelAdvies) vroegen de aanwezige prijswinnaars waarom ze in de goedgevulde Raadszaal van het gemeentehuis aanwezig waren? “Ja wij waren goed zichtbaar in het verkeer met onze hesjes” antwoordde een enthousiast kind en er is zelfs door twee kinderen een heuse film gemaakt.

Bij de MFA Midden vielen 10 kinderen in de prijzen, basisschool ’t Heike had 3 prijswinnaars. Bij basisschool De Rank kregen 2 kinderen een prijs vanwege hun goede zichtbaarheid in het verkeer en De Brembocht had 1 prijswinnaar. Ze werden door de wethouder allemaal verrast met een waardebon. Bij MFA Midden, die voor het eerst meedeed, waren kinderen wel héél goed zichtbaar en ook vele (groot-)ouders hebben flink wat foto’s ingestuurd. Dat heeft kinderen zeker extra gestimuleerd, waardoor de school zelfs twee klassikale prijzen won. Voor alle kinderen uit de onderbouw (groep 1 t/m 4) van het MFA Midden zal VanSchijndelAdvies haar EDUKAR-project inzetten en de kinderen van de bovenbouw SBO De Verrekijker krijgen een cursus SEGWAY-rijden aangeboden.

Binnen het MRE (Metropoolregio Eindhoven) namen dit seizoen 57 basisscholen deel met ruim 11.600 kinderen. In Veldhoven deden scholen mee met in totaal bijna 1.650 basisschoolkinderen. Bij scholen die al meerdere jaren meededen, was duidelijk een toenamen te zien in het gebruik van reflectiematerialen. Alle deelnemende kinderen moesten ervoor zorgen dat ze gefotografeerd werden (door leerkrachten, ouders, grootouders en kinderen zelf) op die momenten dat ze goed zichtbaar aan het verkeer deelnamen. Ze maakten daarmee kans op een prijs.

Wethouder Ad van den Oever hoopt dat alle Veldhovense basisscholen tijdens de volgende Reflection Day 2019-2020 mee gaan doen. Zeker nu in 2019 als verkeersveiligheidsthema ZICHTBAARHEID is gekozen, kan op deze manier een bijdrage geleverd worden aan een verkeersveiligere schoolomgeving èn ook ver daarbuiten.