woensdag 24 april 2024
Wethouder Van Dongen met de 4 vrijwilligers, v.l.n.r. Toos, Tine, Maria en Netty - Foto: Omroep Veldhoven

Vier vrijwilligers van ‘t Tweespan krijgen Erespeld

Zonderwijk – Zondagmiddag werden 4 vrijwilligers van Ontmoetingscentrum ’t Tweespan in het zonnetje gezet. Zij ontvingen uit handen van wethouder Mariënne van Dongen de gemeentelijke Erespeld tijdens de jaarlijkse kerstmiddag voor vrijwilligers.

De vier dames van ’t Tweespan hebben zich jarenlang ingezet voor het Ontmoetingscentrum aan de Mira. Alle vier draaien ze daar nog steeds actief mee met de barwerkzaamheden. Zo is mevrouw Netty Jacobs (72) al 20 jaar vrijwilliger bij ’t Tweespan. Mevrouw Maria Vennix-Huybers (74) is zowel 20 jaar vrijwilliger bij ’t Tweespan als bij RSZK Merefelt. Mevrouw Tine van der Werf-Tange (81) is zelfs al 25 jaar vrijwilliger bij ’t Tweespan en daarnaast is ze al 10 jaar als vrijwilliger actief bij de Kringloopwinkel. Mevrouw Toos Intven-Liebregts (73) is 15 jaar vrijwilliger bij ’t Tweespan en 10 jaar vrijwilliger bij Nieuwe Levenskracht en de KBO.

Wethouder Mariënne van Dongen verraste de 4 dames niet alleen maar met de Erespeld, maar zij ontvingen ook alle vier een grote bos bloemen, die ze onder luid applaus van hun familieleden in ontvangst namen.