dinsdag 16 juli 2024

De 2e editie van het meezingfestival Luidkeels

Veldhoven – Op de vrijdag vóór Carnaval, 24 februari, wordt ook dit jaar het meezingfestival “Echt Veldhovenz Luidkeels” weer georganiseerd. In een grote tent op de Plaatse in Veldhoven-Dorp kunnen alle aanwezigen dan weer uit volle borst meezingen met bekende Nederlandstalige liedjes.

Het meezingfestival vindt dit jaar voor de tweede maal plaats. Afgelopen jaar was het met ruim 600 bezoekers boven verwachting druk en gezien de vele positieve reacties verwacht de organisatie dat het dit jaar nog drukker gaat worden.

Luidkeels is een meezingavond van hoofdzakelijk bekende Nederlandse liedjes van o.a. Jan Smit, Guus Meeuwis en Gerard van Maasakkers. En omdat het daags voor carnaval is kan er natuurlijk ook zo af en toe wel een carnavals-liedje voorbij komen. Ook voor de niet-Carnavalsvierders die graag zingen gaat het dus een leuke avond worden! De muzikale begeleiding voor het meezingen wordt gegeven door het 50-koppig Luidkeelsorkest o.l.v. Stef Bazelmans en het Luidkeelskoor uit Oerle.

Evenals vorig jaar zijn ook in 2017 weer de zingende wethouders Mariënne van Dongen en Hans van de Looij van de partij. Daarnaast wordt op deze avond het “Rommelgats Baoske” bekend gemaakt. Afgelopen jaar was dat Eric van Schagen, CEO van Simac. Na het einde van het Luidkeels programma gaat de Verrekesblaos ervoor zorgen dat de stemming er in blijft zitten tot in de late uurtjes.

Het gratis toegankelijke festival vindt op 24 februari plaats in de grote tent op de Plaatse in Veldhoven-Dorp en begint om 20 uur. Meer informatie over het meezingfestival Luidkeels is te vinden op: www.echtveldhovenzluidkeels.nl