zondag 3 maart 2024

Nuenen verdediger Yoeri Sijbers naar UNA

Zeelst – 2e divisionist UNA is de afgelopen weken druk bezig geweest met de selectie voor het komend voetbalseizoen. Van de huidige selectie hebben al 13 spelers toegezegd bij UNA te blijven. Ook heeft UNA voor komend seizoen een nieuwe speler aangetrokken: Yoeri Sijbers.

De 20-jarige Yoeri Sijbers komt in de zomerstop over van hoofdklasser RKSV Nuenen. Hij is een centrale verdediger, die ook op de backposities en op het middenveld inzetbaar is.  Sijbers begon zijn voetbalcarrière in 2002 bij de jeugd van RKSV Nuenen. In 2010 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van RKC Waalwijk. Van daaruit stroomde hij in 2014 door naar de selectie, waar hij 2 wedstrijden gespeeld heeft in de Jupiler League en 14x uitkwam in de beloften Eredivisie. In 2016 keerde Sijbers terug naar hoofdklasser Nuenen.

Verder hebben van de huidige selectie de volgende 13 spelers al toegezegd ook komend seizoen voor de Zeelstenaren uit te komen: Petar Stoskovic, Sander van Weert, Nick van de Boomen, Thomas Huijben, Pieter Jan Scheerlinck, Teun Sebregts, Jeroen Stottelaar, Rob van Boekel, Niek van Boekel, Nick Tielemans, Willem Tieben, Mart van de Gevel en Brian Boogers. De in 2016 van VVV Venlo overgekomen rechtsback Dylan Donkers vertrekt aan het einde van het seizoen

Vanuit de eigen gelederen komen ook 2 spelers over van UNA2 en UNA A1. Robbert Born en Twan Demin sluiten vanaf komend seizoen definitief aan bij de selectie.