zondag 14 juli 2024
gasten aan tafel in de uitzending
(v.l.n.r.) Lianne van de Boogaard, Erik Dijkstra, Frank Evenblij en Gerard Rooijakkers. @Foto Melvin van Liebergen/L-Mount media.

Museum ’t Oude Slot opnamelocatie Radio 1

Zeelst – Museum ’t Oude Slot was zondag 25 april de opnamelocatie voor het Radio 1 programma ‘Dijkstra en Evenblij ter plekke’. In de uitzending namen Frank Evenblij en Erik Dijkstra het nieuws van de afgelopen week door. Dat doen ze vanaf een plek ergens in Nederland die in het nieuws is geweest. De keuze voor Veldhoven? Mark Rutte vond 14 jaar geleden bijna zijn Waterloo in Veldhoven.

De uitzending kan teruggeluisterd worden via de website: www.nporadio1.nl/dijkstra-en-evenblij-ter-plekke en via de podcast ‘Dijkstra en Evenblij ter plekke’.

Te gast in de uitzending zijn ED-journalist Harrie Verrijt, stadsonderzoeker Tijs van den Boomen (auteur van het boek ‘Slim Zand’) en Sultan Solak, directeur van basisschool Het Slingertouw. Zij vertellen over de invloed van chipmachinefabrikant ASML op de regio. Maarten Steinbuch, hoogleraar aan de TU in Eindhoven, vertelt over het plan om te starten met elektrisch vliegen vanaf Eindhoven Airport. Lianne van de Boogaard, bestuurslid van harmonie Sub Umbra, en cultuurhistoricus Gerard Rooijakkers laten hun licht schijnen over de eeuwenoude traditie van de harmonie. Dick Middelweerd, chef van tweesterren restaurant de Treeswijkhoeve, wordt geïnterviewd over het aspergeseizoen en het eten dat hij op Koningsdag voor de Koning mag bereiden. Guus Valk, chef politiek van het NRC, licht het opvallend nieuwsfeitje toe dat Mark Rutte in 2007 bijna zijn Waterloo vond in Veldhoven.
In de zogenaamde ‘verhoorwagen’ wordt burgemeester Marcel Delhez ondervraagd. De in Veldhoven geboren singer-songwriter Mattanja Joy Bradley zorgt voor de muziek.