woensdag 19 juni 2024
openingsbeeld van video werving materiaal voor documentaire 100 jaar veldhoven

Oproep: heb jij iets bijzonders te delen? Film 100 Jaar Veldhoven

Veldhoven bestaat volgend jaar op 1 mei 100 jaar. Dat is een mooi moment voor een film. Daarin willen we terugblikken op een bewogen eeuw. De makers vragen daarvoor jouw hulp. Heb jij verhalen of filmbeelden? Stuur ze op!

Wat waren belangrijke gebeurtenissen? Markante personen? En hoe zat het met de rivaliteit tussen de vier oorspronkelijke kerkdorpen, die tot op de dag van vandaag aanwezig is? Samen met intrigerende portretten, verborgen verhalen en uniek beeldmateriaal vormt dit straks een film die de Veldhovenaren van toen en nu met elkaar verbindt.

Het moet een documentaire worden waarin je kunt zien hoe het dynamische, multiculturele high tech Veldhoven is ontstaan. Dat is gebeurd vanuit niet veel meer dan platteland en uitsluitend plaatselijke bevolking.

De documentaire zit nu in de research fase en daarom zijn de makers op zoek naar bijzondere verhalen of beeldmateriaal. Daarom deze oproep aan jou als (oud)Veldhovenaar. Heb je iets wat absoluut niet mag ontbreken in deze film? Stuur dan je bericht via veldhoven100@vyoupointfilms.nl en wie weet zie je jouw bijdrage straks terug op het witte doek.