woensdag 24 april 2024
Notaris Van Kaam met v.l.n.r. de voorzitters Giel Menting (streekomroep De Kempen), Jan Waterschoot (RTV Horizon) en Jack Giroldi (Omroep Veldhoven) - Foto: Omroep Veldhoven

Samenwerking in nieuwe Streekomroep Kempenland

De lokale omroepen Omroep Veldhoven, RTV Horizon en Streekomroep de Kempen slaan de handen ineen en zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Zij hebben daarom op 9 maart 2018 de Stichting Streekomroep Kempenland opgericht. Hiermee volgen zij de lijn die is uitgezet door de organisatie van lokale omroepen in Nederland, de NLPO, om de lokale omroepen in te delen in streekomroepen.

Efficiënter en effectiever
De drie omroepen willen binnen de samenwerking hun taken efficiënter en effectiever gaan uitvoeren. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om een uitwisseling van programma’s, onderlinge technische afstemming, gezamenlijke opleidingen, gezamenlijke inkoop en een gecoördineerd reclameaanbod.

Omroepen blijven zelfstandig
Belangrijk uitgangspunt voor de samenwerking is dat de bestaande omroepen zelfstandig blijven en de baas van de streekomroep zijn. Omdat de omroepen onafhankelijk van elkaar programma’s blijven maken is de informatievoorziening voor de betrokken gemeenten gewaarborgd.

De basis die de afgelopen twee jaar is gelegd wordt in 2018 verder uitgewerkt. De besturen vinden het belangrijk dat de vrijwilligers van de betrokken omroepen kunnen meedenken en meepraten over de samenwerking. Daarom wordt er dit voorjaar een gezamenlijke informatie- en discussiemiddag georganiseerd.