zondag 26 mei 2024

Nieuw in Veldhoven: Triathlon

Zwembad Den Ekkerman en sportschool Artisport slaan de handen ineen bij de organisatie van een nieuw evenement in Veldhoven: Veldhoven Beweegt. Een triathlon voor alle inwoners van Veldhoven en omgeving.

Het doel van de triathlon is simpel, mensen in beweging brengen. Al jaren wordt geroepen dat mensen meer moeten bewegen. Zwemmen, fietsen en hardlopen hoort daar uitstekend bij moeten ook de organisatoren gedacht hebben.

De triathlon vindt plaats op zaterdag 13 mei aanstaande. Het startsignaal klinkt 14.00 uur in het zwembad. Na 500 meter zwemmen gaan de deelnemers richting de sporthal, waar ze 20 kilometer fietsen op de spinningsbikes om vervolgens nog 5 kilometer hard te lopen om het Burgemeester Elsenpark. Alle afstanden bij elkaar staan gelijk aan 1/8e deel van een officiële triathlon.

De organisatoren hebben tevens Stichting Leergeld als goede doel gekoppeld aan het evenement. Deelname is gratis voor de deelnemers. De organiserende instanties zullen vanaf half april met een loterij en andere sponsoracties proberen zoveel mogelijk geld voor Stichting Leergeld op te halen. Het geld wat gedoneerd wordt zal alleen besteed mogen worden om kinderen te laten sporten.

Gezien de capaciteit van het zwembad en de sportschool is er voor gekozen om maximaal 30 personen tegelijk te laten starten. Bij voldoende deelname zal er in 2 (en maximaal 3) sessies gestart worden.