woensdag 24 april 2024
zwembad Den Ekkerman, voorkant

736 handtekeningen op petitie voor behoud ‘Den Ekkerman’

Centrum – Donderdag 29 oktober heeft Sabine Kreijveld de petitie voor het behoud van de naam Den Ekkerman overhandigd aan wethouder Daan de Kort. Daarop staan 736 handtekeningen. Ondanks een goed gesprek, staat Kreijveld met lege handen. Vandaag maakt de selectiecommissie een keuze voor de naam.

Kreijveld werd netjes ontvangen in de raadszaal. Bij het gesprek was de wethouder aanwezig, de voorzitter van de selectiecommissie Jos Blatter en communicatie-adviseur Linda Bokhout. Het gesprek is erg prettig verlopen, schrijft ze op de Facebookpagina van ‘De wijken van Veldhoven’.

De kritiek gaat verder dan de nieuwe naam en de kosten die ermee zijn gemoeid. In het gesprek herhaalde Kreijveld dat in het ontwerp er geen rekening is gehouden met de jeugd. In Den Ekkerman is een groot deel subtropisch met fonteinen. Dat komt niet terug. Er zijn drie baden, voor banen zwemmen, sport en therapie.

Vragen zijn er ook. Waarom er geen wijkgebouw meer komt? Kun je zalen huren in het nieuwe complex? Kan er carnaval worden gevierd? De initiatiefnemer van de petitie concludeert dat er ontevredenheid is bij inwoners.

Kreijveld zal het moeten doen met de complimenten. Vandaag maakt de selectiecommissie een keuze voor de naam.