woensdag 24 april 2024
zwembad Den Ekkerman

Nieuwe naam voor zwembad en sportcomplex: City Sport Veldhoven

Centrum – Maandag heeft de selectiecommissie de naam bekend gemaakt van het nieuwe zwembad en de bestaande sporthal: City Sport Veldhoven. Die naam gaat op de gevel, zodra de bouw van het zwembad in november 2021 klaar is. Een petitie met steun voor behoud van de naam Den Ekkerman verandert daar niets aan.

De naam is bekend gemaakt door Jos Blatter, voorzitter Stichting Den Ekkerman, namens de selectiecommissie. Wethouder Daan de Kort kan zich goed vinden in de naam City Sport Veldhoven. ‘Een mooi resultaat uit de vele inzendingen. Het sportcomplex maakt deel uit van het Citycentrum, het hart van Veldhoven, en City Sport legt die verbinding. De naam past bij een moderne, sportieve gemeente die veel nationaliteiten kent.’ De naam City Sport is ingezonden door Eva Schouten Hernandez; zij wint hiermee een zwem-jaarabonnement.

Een projectteam van gemeente, Stichting Den Ekkerman, directeur zwembad en voorzitter Njord, hebben de keuze gemaakt om de sportaccommodatie met het nieuwe zwembad óók een nieuwe naam te geven.

Uit 203 door inwoners ingezonden namen koos de selectiecommissie er drie waar inwoners op konden stemmen. 711 Veldhovenaren hebben hun stem uitgebracht waarvan 49% stemde op de naam City Sport. De commissie is van mening dat de nieuwe naam City Sport Veldhoven de gewenste uitstraling van het nieuwe zwembad goed benadrukt. De naam verbindt de onderdelen van de sportaccommodatie en benadrukt de ligging, het centrum van Veldhoven.

Afgelopen donderdag 29 oktober hebben de selectiecommissie en de wethouder een petitie in ontvangst genomen met het verzoek ‘om de naam te laten blijven zoals deze is’. Deze petitie is 736 keer ondertekend. In de petitie wordt toegelicht dat er teleurstelling is over het niet-gehoord worden van inwoners en opmerkingen over in het verleden gemaakte keuzes.

De selectiecommissie zag geen reden om af te wijken van de voorgestelde procedure, maar toont begrip voor het gevoel over ‘Den Ekkerman’. Ze doet de suggestie om de historie van het zwembad in de aankleding van de nieuwe sportaccommodatie aandacht te geven.