zondag 14 juli 2024
foto van burgemeester

Bericht van de burgemeester

Veldhoven – Op de website van de gemeente staat vanochtend een bericht van de burgemeester.

Dit is de integrale tekst:

Beste mensen, het gaat nog niet de goede kant op met corona. Het virus neemt in aantal besmettingen te snel toe. Daarom heeft onze minister president maandagavond extra maatregelen afgekondigd. Maatregelen die nodig zijn om het aantal contactmomenten tot een minimum te beperken en zo de zorg toegankelijk te houden. Bijvoorbeeld in ons eigen MMC en in onze ouderenzorglocaties.

Sommige van u zagen het misschien aankomen maar voor een deel zal het ook een schok zijn geweest. Hoe dan ook, de maatregelen raken ons hier allemaal: inwoners, instellingen en bedrijven.

Na de horeca moet een groot aantal Veldhovense ondernemers (zoals winkeliers, kappers en sportscholen) en een aantal instellingen van het ene op het andere moment de zaak sluiten. Juist in de drukste periode van het jaar. Een harde boodschap. Wie had dat gedacht in maart?

Kerst en oud en nieuw zijn bij uitstek dagen om dicht bij elkaar te zijn. Ook daarin zijn we dit jaar helaas beperkt. We moeten keuzes maken die we niet willen: wie wel en wie niet aan de kersttafel. Toch hoop ik dat u ondanks alle beperkingen, troost en vreugde kunt halen uit die dingen die nog wel mogelijk zijn. Haal alle creatieve ideeën uit de kast en deel ze met anderen. Op deze manier komen we samen de dagen door en kunnen we uitkijken naar een nieuw jaar waarin Veldhoven 100 jaar bestaat en we elkaar weer – hopelijk – volop gaan ontmoeten.

Tot die tijd: blijf gezond, kijk naar elkaar om en help elkaar waar nodig!