dinsdag 28 mei 2024
Daan de Kort
Daan de Kort in 2017

Daan de Kort unaniem verkozen tot lijsttrekker VVD

Veldhoven – Donderdag 26 oktober is Daan de Kort unaniem verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Dit gebeurde op de algemene ledenvergadering van de Veldhovense VVD.

Daan de Kort is sinds 2010 betrokken bij de VVD. In maart 2014 kwam Daan via een voorkeurszetel in de gemeenteraad. Sinds november 2016 volgde hij Peter Saris op als fractievoorzitter. In zijn portefeuille heeft hij de taken sociaal domein, veiligheid, lokale economie en bestuurlijke samenwerking. De 25-jarige student bestuurskunde heeft als hobby’s het schrijven van columns en het draaien van muziek. Dit laatste doet hij onder de naam DJ Braille.

De huidige VVD-wethouder Ad van den Oever is in dezelfde algemene ledenvergadering benoemd tot lijstduwer. Hij is kandidaat-wethouder voor de volgende raadsperiode. Bij de Veldhovense VVD hebben zich veel enthousiaste kandidaat-raadsleden gemeld. De VVD komt dan ook bij de gemeenteraadsverkiezingen met een lange lijst, die wordt vastgesteld op 30 november 2017.