dinsdag 16 april 2024
Max v.d. Gevel op weg naar de winnende treffer - Foto: Ruud Bertels

Marvilde met moeite langs NWC

Asten – Na een prima start van de competitie met 3 winstpartijen, zit Marvilde in een lastiger periode. Na verlies van RKSV Heeze wist Marvilde vorige week pas in de laatste seconde gelijk te spelen tegen EFC. Om mee te blijven doen moest het vandaag winnen tegen NWC, dat een doelsaldo heeft van slechts 3-5, dus weinig doelpunten voor en ook weinig tegen. Op voorhand een pittige wedstrijd en dat werd het ook. Van twee kanten was het erg onrustig en er werden in 90 minuten weinig vloeiende aanvallen op de mat gelegd. Uiteindelijk was Marvilde de gelukkigste door net voor de rust de beslissende 0-1 te scoren.

De volle 90 minuten waren van een zeer matig niveau. Goede aanvallen waren schaars en ballen vlogen meestal alle kanten uit behalve de goede. Dat zal ook gelegen hebben aan een zeer zwaar veld dat na de vele regenval moeilijk bespeelbaar was. In de 13e minuut was er een eerste aanval van Marvilde. Sander Bertels gaf de bal op rechts diep op Tayfun Yilmaz. Tayfun gaf de bal strak voor bij de eerste paal waar Max van de Gevel met een snoekduik de bal probeerde in te koppen. Hij miste de bal op een haar. Tien minuten later pakte Muti Nawabi de bal af bij een verdediger van NWC. Hij speelde de bal op Sander Bertels die iets verder Danny Das vond. Op de rand van het strafschopgebied schoot Danny net naast de kruising.

Iets voor het half uur was er de enige kans van de eerste helft voor NWC. Merijn van Brussel schoot van dichtbij op de benen van Jeroen Keeris. In de 44e minuut volgde de mooiste actie van de wedstrijd. Danny Das gaf de bal voor vanaf rechts. De aanname van Max van de Gevel was perfect, waardoor hij ineens vrij stond voor de doelman. Max had geen moeite om de 0-1 in te schieten.

In de tweede helft begon NWC sterker. Een schot vanaf 16 meter van Menno Janssen werd van richting veranderd door Michael Maessen, zodat de bal over het doel ging en een voorzet vanaf rechts van Merijn van Brussel ging net voorbij de tweede paal zonder dat iemand zijn hoofd er tegenaan kon zetten. In de 66e minuut had Marvilde in 10 seconden drie grote kansen om de stand te verdubbelen. Een vrije trap van Muti Nawabi vanaf links kwam bij Tommy van de Wiel terecht. Op vijf meter van het doel raakte hij de bal met zijn hak ipv de binnenkant van zijn rechtervoet. Hierdoor ging de bal over de vijf meter lijn weer naar de linkerkant. Op het einde van die vijf meter lijn dacht Danny Das de 0-2 te scoren, maar de bal werd op de lijn weggehaald. Op 7 meter mocht Stijn Louwers de rebound inschieten. Met binnenkant voet wilde hij de bal onder de lat plaatsen, maar die ging over.

De grootste kans van NWC in de tweede helft kwam op naam van Tom Peters. In de 82e minuut werd hij diep gestuurd iets rechts richting het strafschopgebied. Zijn schot net binnen het strafschopgebied werd met de voeten gered door Jeroen Keeris. Hiermee was deze moeizame wedstrijd ten einde.