dinsdag 23 april 2024
Niek van Boekel in actie op Sportpark Papendal - Foto: FEBI

UNA krijgt dikke jas in Arnhem

Arnhem – Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan en de temperatuur zakt is het tijd voor wat warmere kleding. Jong Vitesse had in Arnhem een passend cadeau voor UNA: een dikke jas. Tot dan toe voerden de Zeelstenaren de ranglijst nog ongeslagen aan, maar de kans op een zeperd blijft altijd aanwezig. Die kwam er dan ook op het fraaie sportcomplex Papendal en niet zomaar een. UNA ging kansloos ten onder tegen de nummer twee van de ranglijst.

Wat een heuse kraker in de Derde Divisie had moeten worden resulteerde in een wedstrijd die voor Jong Vitesse misschien wel de gemakkelijkste partij van deze competitie tot nog toe was. Zoals gebruikelijk benutte UNA de eerste helft als “opwarmperiode”. Meestal kwam het na rust dan wel weer goed. Deze keer echter niet. UNA liet de teugels vieren en de jonge paarden van Arnhem wisten daar wel raad mee. Op aangeven van Mitchell van Bergen prikte Lars ten Teije de bal in de 18e minuut achter Petar Stoskovic.

UNA leek niet aangeslagen en bleef doorgaan met slordig en fantasieloos spel. Even na het half uur schoot Thomas Oude Kotte van redelijke afstand de 2-0 binnen. Nog steeds geen paniek in het Zeelster kamp, want vorig seizoen stond men bij rust ook met 2-0 achter en werd er met 3-2 gewonnen.

Maar het kwam niet goed in het tweede bedrijf. UNA bleef knoeien en riep het onheil over zich af. Toen Boyd Lucassen in de 53e minuut de 3-0 aantekende was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Anil Mercan scoorde ongehinderd de 4-0 en zes minuten later wees scheidsrechter Cairo naar de stip en vanaf elf meter bracht Ten Teije de 5-0 eindstand op het scorebord. Gekker werd het niet meer, maar voor UNA alsnog geen reden tot paniek. Samen met Jong Vitesse blijven ze de ranglijst aanvoeren. Een ding is echter zeker: met een te laconieke instelling kan deze koppositie verloren gaan.

19. t. Teije 1-0, 32. Oude Kotte 2-0; 52. Lucassen 3-0, 72. Mercan 4-0, 79. t. Teije 5-0 (str)

UNA: Stoskovic; v. Weert, Sijbers, Tieben, Scheerlinck; Sebregts (70. Stottelaar), N. v. Boekel, R. v. Boekel (63. Höcher); Boogers, Tielemans, v.d. Gevel.
Jong Vitesse: Tornes; Schorea, Klein Holte, Oude Kotte, Lucassen, v. Doorm, v. Bergen, Calor, t. Teije, Mercan, v. Essen