donderdag 28 maart 2024
Rob van der Plaat zet een aanval in - Foto: Willem Binnendijk

Blessures en afwezigheid sleutelspelers speelt RKVVO parten

Oerle – RKVVO was gebrand op het voortzetten van de goede lijn en RKSV Heeze was na de overwinning op Marvilde, waar het de eerste punten behaalde, vastbesloten om ook nu weer de punten mee te nemen uit Veldhoven. Op een druilerig Sportpark De Heikant, met slechts een handvol toeschouwers, stonden er aldus twee gemotiveerde ploegen aan de aftrap. Jammer voor RKVVO was het feit dat er nogal veel spelers ontbraken. Geblesseerd en late vakantie speelt in deze fase van competitie danig parten.

In de eerste helft had RKVVO duidelijk het beste van het spel. Er waren kleine (kop)kansen voor Jordan Bujitu en Bas van Doormalen. Deze laatste had in de eerste helft nog de beste mogelijkheid om de score te openen. Jordan Bujitu werd in de 16 meter onreglementair gestuit en de scheidrechter kende in de 25e  minuut een  strafschop toe aan RKVVO. De op zich goed ingeschoten bal werd echter vakkundig door de doelman van Heeze, Vincent Jansen, onder uit de hoek geslagen. Heeze stelde in de eerste helft vooral teleur. De weinige aanvallen leverden geen echt groot gevaar op en werden te voorspelbaar over de rechterflank uitgevoerd. De ruststand bleef aldus 0-0.

In de 2e helft was het spelbeeld eigenlijk niet veel anders. Beide ploegen deden verwoede pogingen om kwalitatief de wedstrijd naar zich toe te trekken maar slaagden daar beiden niet in. Rommelig voetbal was het gevolg en dat speelde Heeze nog het meest in de kaart. De ploeg is stug in de verdediging en heeft met Ad Snoeien op het middenveld en Jorg van Galen in de aanval altijd wel ergens in de wedstrijd de bovenhand. In de 60e minuut was het gestuntel in de achterhoede van RKVVO wat de aanleiding was voor de 0-1 van Heeze. Een bal werd door Steven van Dijk vanaf de achterlijn voorgezet en Koen van Lierop stond tot zijn eigen verbazing zo vrij als een vogeltje en tikte de 0-1 binnen.

Tien minuten later werd Jorg van Galen teveel vrijheid gegeven op de linkerflank en uit diens voorzet kopte Tom Derks de 0-2 binnen achter keeper Sven van de Oever. De spaarzame toeschouwers waren het na deze 0-2 eigenlijk wel eens. RKVVO was niet bij machte om de wedstrijd nog te kantelen. De aansluiting tussen de linies was onvoldoende verzorgd en Heeze was na de 0-2 nog meer gericht op tegenhouden en niet veel meer dan dat. Zo eindigde de wedstrijd in een rommelige eindfase: Heeze wilde niet, RKVVO kon niet. Door deze nederlaag mist RKVVO voorlopig de aansluiting en is het zaak dat de volgende wedstrijden met een meer complete selectie kunnen worden aangetreden.

60. v. Lierop 0-1, 70. Derkx 0-2

RKVVO: v.d. Oever; Segers, Mol, Jansbeken (v.d. Plaat), v. Baren; Vos (Offermeijer), Vruggink, Sterken; Bujitu, v. Doormalen, v. Dijk