woensdag 24 april 2024
Frame uit voorlichting gemeente

Discussie over project Ambachtslaan

‘t Look – Een bericht op zondagmorgen op de Facebookpagina De Wijken van Veldhoven, leidde heel de dag tot zeer veel reacties. Aanleiding is een voorlichtingsfilmpje van de gemeente over ‘Project Ambachtslaan’ dat voorziet in een 11 verdiepingen hoge nieuwbouw aan de Ambachtslaan. De meningen zijn verdeeld.

De auteur verklaart in zijn bericht, dat hij het verspreidingsgebied van de publieksvoorlichting zeer beperkt vindt. Door het filmpje op Facebook te zetten, hoopt hij dat iedereen in Veldhoven wil nadenken over dit plan. Zelf is hij uitgesproken tégen: ‘…dit, mijn inziens, belachelijke plan om een appartementencomplex van 11 verdiepingen hoog (circa 40 meter) te bouwen op de hoek van de Sterrenlaan/Ambachtslaan. Boven het complex komt een ontmoetingscentrum. Alle privacy, veel zon, veel woongenot verdwijnt voor honderden gezinnen en omwonenden.’

Het filmpje is te zien op www.ambachtslaan.nl. De gemeente koos voor deze oplossing, omdat een persoonlijke informatieavond op locatie vanwege de corona maatregelen was uitgesloten.

In de vele reacties onder het bericht lopen de meningen uiteen. De een is uitgesproken vóór vanwege het gebrek aan starterswoningen in Veldhoven. De ander is tegen, vanwege de verwachte overlast van bijvoorbeeld toenemende verkeersdruk op de Sterrenlaan. Ook worden alternatieve locaties aangemerkt. Tenslotte, het plan biedt ook stof voor de discussie hoe lang Veldhoven nog kan vasthouden aan de ‘dorpse kenmerken’ als er onbeperkt in de hoogte gebouwd mag worden.

Het filmpje is alleen vandaag nog te zien. De hele dag zijn nog ‘suggesties en ideeën’ van inwoners welkom via gemeente@veldhoven.nl