zondag 23 juni 2024
De raadsleden die een koninklijke onderscheiding kregen: Gerard Jonkers, Charlie Engelen, Wim Groenendijk en Herman Kootkar tezamen met burgemeester Letty Demmers - Foto: Martily Media

Koninklijke onderscheidingen voor 4 aftredende raadsleden

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 27 maart nam de gemeente Veldhoven afscheid van de raadsleden die niet terugkeren in de raad. Voor enkelen was dit een eigen keuze, voor anderen was dit het gevolg van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van vorige week. Daarnaast verraste burgemeester Letty Demmers vier raadsleden met een Koninklijke Onderscheiding. Herman Kootkar, Gerard Jonkers, Wim Groenendijk en Charlie Engelen werden allen benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Herman Kootkar heeft in totaal 27 jaar als volksvertegenwoordiger zitting gehad in de gemeenteraad van Veldhoven. Vanaf 1990 tot 2006 was hij raadslid voor de partij Veldhoven Samen Anders. Van 2006 tot 2007 heeft de heer Kootkar de functie van wethouder vervuld. Vanaf 2007 tot 2010 heeft hij de functie als raadslid voor de Fractie Kootkar bekleed. Vanaf 2010 tot 2018 was hij raadslid voor de lokale partij Samenwerkend Veldhoven.

Gerard Jonkers heeft in totaal 16 jaar als volksvertegenwoordiger van de partij Gemeente Belangen Veldhoven (GBV) zitting gehad in de gemeenteraad van Veldhoven.

Wim Groenendijk heeft in totaal 15 jaar als volksvertegenwoordiger van de partij Gemeente Belangen Veldhoven (GBV) zitting gehad in de gemeenteraad van Veldhoven.

Charlie Engelen heeft in totaal 12 jaar als volksvertegenwoordiger van de partij Veldhoven Samen Anders (VSA) zitting gehad in de gemeenteraad van Veldhoven.

De onderscheidden raadsleden keren niet terug in de gemeenteraad. Op de openbare besluitvormende raadsvergadering van donderdag 29 maart worden de nieuwe raadsleden beëdigd.