vrijdag 19 april 2024
Drukte in het Marvilde strafschopgebied - Foto: Ruud Bertels

Marvilde verliest in kopie van vorige week

Meerveldhoven – Opnieuw moest Marvilde aantreden tegen één van de koplopers in de 2e klasse. En opnieuw leed Marvilde een 2-0 nederlaag in een wedstrijd die vrijwel identiek verliep als vorig weekend tegen EFC. Ook vanavond kreeg Marvilde al binnen enkele minuten een grote kans die niet benut werd. En na ruim een half uur vielen er binnen drie minuten twee doelpunten, waardoor de wedstrijd eigenlijk gespeeld was.

De aanvangsfase van de wedstrijd liet twee gelijkwaardige ploegen zien, waarbij Marvilde al in de 4e minuut op voorsprong had moeten komen. Luc Martens kreeg een steekbal van Ties Bazelmans dwars door de as van het veld aangespeeld, maar oog-in-oog met keeper Maarten Werts verdween zijn schot vanaf 11 meter aan de verkeerde kant van de paal.

Tot aan de 20e minuut waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Het spel speelde zich op het middenveld af. Marvilde loerde op de counter, terwijl Someren langzaam een licht veldoverwicht opbouwde. In de 20e minuut ontstond een rommelige situatie in het strafschopgebied van Marvilde. Michael Maessen blokte een schot van Koen de Louw. In de rebound kwam de bal voor de voeten van middenvelder Thijs Cortenbach. Die nam de bal op 14 meter schuin voor het doel vol op zijn slof, maar het projectiel verdween enkele meters over het doel. Vijf minuten later zette Someren een combinatie via links op. Een breedtepass op Freek van Bussel werd door de Someren-spits hard op doel geschoten, maar via de uitgestrekte handen van Jeroen Keeris ging de bal over.

Een minuut later zette Marvilde een counter op via links. Een diepe bal van Muti Nawabi bereikte de doorstomende Tayfun Yilmaz. Vanaf de zijkant van het strafschopgebied probeerde hij met een breedtepass Max van de Gevel te bereiken. Die kreeg ter hoogte van de penaltystip de bal net niet in zijn voeten, omdat een verdediger met een sliding de bal nog wegtikte. Op het half uur zat Jeroen Keeris mis bij een hoge voorzet, waardoor de bal in de voeten van een Someren-speler kwam. Die schoot de bal in de verre hoek, buiten bereik van de Marvilde-keeper. Gelukkig voor de thuisploeg kon Tommy van de Wiel half glijdend de bal voor de doellijn wegwerken.

En toen kwamen de beruchte 2 minuten net na het halve uur. Vorige week incasseerde Marvilde 2 doelpunten binnen enkele minuten. En ook vanavond herhaalde zich dit scenario. Na een steekbal van Freek van Bussel kon Justin Hoeben van 10 meter intikken, 0-1. En 3 minuten later lag de bal alweer in het Marvilde-doel. Een diepe bal van Koen de Louw vanaf de zijkant van het veld net over de middellijn bereikte Luc Bouwmans. Vanaf de rand van het strafschopgebied zorgde hij voor de 0-2. De laatste minuten van de eerste helft stonden in het teken van een enorme (korte) regenbui, waardoor de meeste toeschouwers al in de kantine zaten, toen het rustsignaal van scheidsrechter Steeman klonk.

De tweede helft was rommeliger. Marvilde probeerde meer druk naar voren te zetten, wat nauwelijks tot kansen leidde. Someren nam wat vaart terug, maar kreeg wel enkele mogelijkheden om de score uit te breiden. Zo werd in de 53e minuut een breedtepass van Freek van Bussel vanaf de zijkant van het strafschopgebied op enkele meters voor het Marvilde doel nèt naast getikt door Mike Verdonschot. En in de 61e minuut haalde Koen de Louw vanaf 20 meter recht voor het doel uit, maar zijn schot scheerde over de lat. Pas in de 69e minuut creëerde de thuisploeg een kans. Een perfecte voorzet van Max van de Gevel vanaf rechts bereikte Muti Nawabi. Zijn schot vanaf een meter of 10 was te slap en belandde precies in de handen van keeper Maarten Werts.

Marvilde-trainer Edwin Slagboom probeerde in de laatste fase nog wat aanvallende impulsen in te brengen door Danny Das en Stijn Louwers van de zwaar bezette reservebank af te halen (waar ook Sander Bertels en Steven Cools op te vinden waren), maar het mocht niet meer baten. Marvilde moet zich dit seizoen neerleggen bij een plaats in de middenmoot van de 2e klasse en mag zich nu opmaken voor een leuk toetje komende maandag in Waardenburg als het in de kwartfinale van de districtsbeker aantreedt tegen 1e klasser WNC.

35. J. Hoeben 0-1, 38. Bouwmans 0-2

Marvilde: Keeris; v. Vark (63. Bartholomeus), Vroomen, v.d. Wiel, Maessen; Martens, Kiebert, Bazelmans (83. Louwers); v.d. Gevel, Nawabi, Yilmaz (63. Das)
Someren: Werts; d. Louw, Kusters, Schweren, v.d. Aker, Cortenbach, Verdonschot (75. Fondon), Bouwmans, v. Bussel, Meulen, J. Hoeben (75. H. Hoeben)