dinsdag 28 mei 2024
Een 30-tal touringcars zorgden voor een goed gevulde Dorpstraat

Indrukwekkende kolonne bussen bij verhuizing Van Gerwen

Meerveldhoven – Touringcarbedrijf Van Gerwen heeft na 45 jaar zijn bekende standplaats aan de Provincialeweg definitief verlaten. Op 2e Paasdag werd de verhuizing naar de nieuwe locatie op industrieterrein De Run in gang gezet met een indrukwekkende kolonne van een 30-tal bussen.

Bijna alle beschikbare chauffeurs van touringcarbedrijf Van Gerwen, Munckhof en Van Gompel werkten er aan mee om voor de laatste keer de bekende bussen van hun standplaats in Meerveldhoven te laten vertrekken. Rond 11 uur verliet de eerste touringcar voor het laatst de uitrit van de busstandplaats aan de Provincialeweg. Vervolgens volgde het gehele wagenpark met VIP-bussen, touringcars en dubbeldekkers, waarna als laatste een klassieke DAF-bus uit 1957 de stoet afsloot, die ook op de nieuwe locatie mag uitrusten van zijn lange diensttijd bij het Meerveldhovense bedrijf. Trots gleden de mastodonten vervolgens langzaam in een indrukwekkende kolonne via de Provincialeweg, Dorpstraat, Runstraat en De Run voorbij. Ter hoogte van de voormalige Volkswagen-Audi garage draaiden ze hun voorlopige nieuwe standplaats op aan De Run 5436.

Ook dit 61 jaar oude juweeltje verhuisde mee

In 1934 startte Antoon van Gerwen met het busbedrijf, waarna het uitgroeide tot een echt familiebedrijf, waarin de zoons Piet en Harry participeerden. Sinds 1972 is het bedrijf gevestigd aan de Provincialeweg 27 en de wit-oranje-blauwe touringcars waren bijna niet meer weg te denken uit het Meerveldhovense straatbeeld. In 2015 werd het Eindhovense touringcarbedrijf Van Munckhof overgenomen, dat zich had gespecialiseerd in het zakelijke vervoer. Begin dit jaar fuseerde Van Gerwen Munckhof met Van Gompel uit Bergeijk.

Touringcarbedrijf Van Gerwen op de Provincialeweg gaat plaats maken voor een nieuw woonwijkje, dat als eerbetoon aan de familie Van Gerwen de naam Hof van Gerwen heeft gekregen. Hier gaan in een hofstructuur met veel groen 34 koopwoningen komen in de stijl van de jaren 30. In juni 2018 wordt gestart met de bouw, waarna de oplevering gaat plaatsvinden in de loop het eerste kwartaal van 2019.